Ian Gillan dezvăluie tensiuni financiare în primii ani ai Deep Purple: "Ne împrumutam haine și mâncam biscuiți pentru câini"
Autor: Mihai Preda
Data actualizării:
Data publicării:
Ian Gillan a dezvăluit tensiunile financiare dintre membrii trupei Deep Purple și managerul lor, John Coletta, în primii ani ai carierei lor.

Deep Purple este una dintre cele mai de succes trupe rock britanice din toate timpurile, cu vânzări mondiale de peste 100 de milioane de albume. Coletta a gestionat trupa, alături de comerciantul londonez Tony Edwards, din 1968 până în 1976, când grupul s-a despărțit, scrie The Independent.

Solistul trupei, acum în vârstă de 78 de ani, a dezvăluit că el și basistul Roger Glover erau atât de săraci încât trebuiau să împartă un singur set de haine când s-au alăturat trupei în 1969. Dar când solistul a mers la biroul lui Coletta pentru a cere un avans pentru a-și cumpăra haine, a fost întâmpinat cu o reacție ostilă.

Vorbind pentru The Times, Gillan, care a crescut într-o zonă săracă din Hounslow, a spus: „Răspunsul managerului nostru, John Coletta, a fost: ‘Am știut că ești o problemă din momentul în care te-am văzut. Dacă mai ceri bani o dată, te arunc înapoi în șanțul de unde te-am găsit.’”

Solistul trupei Deep Purple a recunoscut că cuvintele lui Coletta au rămas „întipărite în mintea mea” decenii la rând. „Nu am auzit niciodată ceva atât de oribil în viața mea”, a spus el. „Dacă poți trece prin astfel de situații și să ieși pe partea cealaltă, poți face față aproape oricărui lucru.”

Gillan a spus că împărțirea unui set de haine cu Glover însemna că „nu puteam să ieșim în oraș în același timp” și că basistul „nici măcar nu avea o pereche de pantofi”. Adesea, nu-și permiteau nici măcar mâncare: „Nu e necunoscut pentru mine să fur o mână de biscuiți pentru câini ca să trec ziua”, a spus Gillan.

Reflectând asupra situației financiare a trupei în 1969, Gillan a adăugat: „Trebuie să ții cont că spectacolele erau mult mai mici atunci. În plus, aveai o taxă pe venit de 75% în anii '70 și, după ce plăteai managerii, agenții și tehnicienii, rămâneai cu câteva sute de lire pe săptămână.”

„Purple nu este mainstream – niciodată nu a fost și nici nu va fi”, a continuat el. „Și dacă ne-am fi făcut griji pentru bani, am fi făcut altceva. Dacă aveam suficienți bani pentru a cumpăra o bere și pentru a face ceea ce doream să fac, eram fericit.”

Gillan a părăsit Deep Purple în 1973, și-a format propria trupă și s-a alăturat pentru scurt timp trupei Black Sabbath în 1983, înainte de a reveni la Deep Purple în 1984. A fost concediat din trupă în 1989, înainte ca aceștia să se reunească în 1992.

Pe 19 iulie, trupa va lansa cel mai recent album al lor, =1, care urmează după Whoosh! din 2020, inFinite din 2017 și NOW What?! din 2013.

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

Decizie strategică: Dormitul separat pentru un somn mai bun

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul de pături...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel