În aceste ţări e cel mai greu să obții cetățenie
Autor: , Liana Ganea | Dată: 03 feb 2023, 08:54
Fiecare țară are propriile reguli de acordare a cetățeniei. În timp ce unele state le pretind solicitanților doar o perioadă de ședere de câțiva ani sau să se fi născut pe teritoriul lor, altele au criterii foarte greu de îndeplinit. Cum ar fi aceste ţări.

Vatican

Cu aproximativ 800 de rezidenți și 450 de cetățeni, Vaticanul este cea mai mică țară din lume și are una dintre cele mai dure politici de imigrare de pe planetă. Pot deveni cetățeni ai acestui stat doar cardinalii care trăiesc în Vatican sau în Roma, diplomații care reprezintă Sfântul Scaun și cei care locuiesc la Vatican deoarece au funcții clericale oficiale sau sunt angajați ai Bisericii Catolice.

Liechtenstein

Liechtenstein, o țară mică situată între Austria și Elveția, are aproximativ 39.000 de locuitori. Cei care doresc să obțină cetățenia acestui stat trebuie să trăiască aici cel puțin 30 de ani (fiecare an petrecut în Liechtenstein înainte de împlinirea vârstei de 20 de ani este luat în considerare ca doi ani). Cei căsătoriți cu cetățeni din Liechtenstein au ceva mai mult noroc, perioada de așteptare fiind redusă la cinci ani.

O altă posibilitate de a eluda cerința celor 30 de ani de rezidență este votul vecinilor. După zece ani petrecuți în țară, candidatul la cetățenie poate cere comunității în care locuiește să voteze dacă îl agreează sau nu ca cetățean. Dacă votul este pozitiv, Parlamentul și Principele pot accepta cererea de acordare a cetățeniei. 

Qatar

În Qatar, cetățenia unui copil este stabilită în funcție de cetățenia tatălui. Astfel, dacă tatăl nu este cetățean al statului Qatar, nici copilul nu va fi, chiar dacă mama lui este. Cei care vor să devină cetățeni pot solicita acest lucru doar dacă sunt rezidenți legali în Qatar de cel puțin 25 de ani, fără să fi părăsit țara mai mult de două luni consecutive.

Emiratele Arabe Unite

Pentru a deveni cetățean al Emiratelor Arabe Unite, trebuie să locuiești în acest stat timp de 30 de ani. Există, totuși, câteva excepții. Potrivit legii, cetățenii din Oman, Qatar sau Bahrain pot solicita naturalizarea după trei ani de ședere în țară.

Bhutan

Situat în Munții Himalaya, Bhutanul este unul dintre cele mai izolate state din lume. Acest stat primește turiști doar din 1974 și continuă să reglementeze și să monitorizeze strict călătoriile în țară. În aceste condiții, nu este de mirare că procesul de imigrare este extrem de dificil.

Primesc cetățenia bhutaneză doar copiii care au ambii părinți bhutanezi. Cei care au doar un părinte bhutanez trebuie să solicite naturalizarea după ce au petrecut 15 ani în țară. De asemenea, orice străin care lucrează pentru guvernul Bhutanului și locuiește pe teritoriul țării de 15 ani poate solicita cetățenia acestei țări. Cei născuți din părinți de altă naționalitate și care nu lucrează pentru guvern pot depune solicitarea după 20 de ani de rezidență și doar dacă îndeplinesc o serie de condiții, printre care și criteriul de a nu fi avut vreodată atitudini ostile față de rege sau țară.

Articole similare

WhatsApp introduce modul Companion pentru utilizatorii iOS

Funcția a fost introdusă mai întâi pe dispozitivele...

Kelly Clarkson nu vrea să se recăsătorească

După divorțul dureros din 2021 de producătorul Brandon...


Top citite
Al Pacino

Șocat de sarcina iubitei sale de 29 de ani, Al Pacino i-ar fi cerut acesteia să facă un test ADN

Sfârşitul poveştii de iubire dintre germani şi carnea de porc creează probleme industriei cârnaţilor/Photo by Edwin Jaulani

Sfârşitul poveştii de iubire dintre germani şi carnea de porc creează probleme industriei cârnaţilor

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Câți bani a pierdut Andreea Antonescu la cazino: Mi-am promis că nu mai fac

Tradiții și obiceiuri în ziua de Rusalii / Photo by Oleksandr Pidvalnyi

Tradiții și obiceiuri în ziua de Rusalii

MAE: Atenţionare de călătorie privind greva generală din Franţa de marţi, 6 iunie / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

MAE: Atenţionare de călătorie privind greva generală din Franţa de marţi, 6 iunie

Fructul pasiunii - Foto: Freepick

Fructul pasiunii, ajutor pentru imunitate și anxietate. 7 beneficii pe care le are pentru sănătate


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradiții și obiceiuri în ziua de Rusalii

Sărbătoarea Pogorârea Duhului Sfânt este însoțită de o...