Inteligența artificială i-a spus unui student să moară! Ce s-a întâmplat cu adevărat
Un student la o universitate...
În data de 2 septembrie, pe lângă traseul bine-cunoscut de pe Calea Victoriei (între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, intervalul orar 10:00 - 22:00), proiectul ajunge și pe şoseaua Kiseleff (între intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, intervalul orar 07:00 -22:00.), unde începând cu ora 18:00, pasionații de literatură sunt invitați la Rondul Kiseleff să celebreze „Ziua Limbii Române” prin intermediul uneia dintre cele mai cunoscute şi practicate activităţi educative – dictarea.
Băncile de şcoală se mută astfel la „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” pentru a fi ocupate, într-un număr cât mai mare, de toți cei care iubesc limba română şi îşi doresc să ia parte la cel mai amplu şi inedit exerciţiu de dictare, în care „profesorul de limba şi literatura română” este un autor român contemporan îndrăgit – Doina Ruşti.
Programul artistic „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” va continua pe şoseaua Kiseleff cu spectacolul-lectură „O scrisoare pierdută”, în cadrul proiectului artistic „Ochii minții”.
Pe Calea Victoriei proiectul propune noi modalităţi de petrecere a timpului liber cu spectacole de teatru pentru cei mici şi cei mari. Programul cuprinde expoziţii, miniconcerte de muzică pop, pop-rock, hip-hop, jazz, pop-jazz, funk, spectacole interactive, demonstrații de pictură și proiecții ale unor filme realizate de studenţii Universităţii Naţionale de Teatru şi Cinematografie „I.L. Caragiale”.
În ambele zile de weekend, Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București este inclusă în programul artistic cu trei expoziţii ce își așteaptă vizitatorii în intervalul orar 10:00 – 17:30. Dintre acestea, face parte şi primul proiect expozițional al unui muzeu de antropologie urbană din România – „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, // În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani” și „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani.”
Programul de seară ia startul sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 17:00, în zona Cercului Militar, cu evenimentul „Paragon Street Beat” care prezintă o serie de miniconcerte de muzică pop, pop-rock, hip-hop, jazz, pop-jazz, funk. Pe Calea Victoriei, în zona Muzeului Național de Istorie a României, prima parte a spectacolului Teatrului Masca – „Români la porțile lumii” va avea parte de trei reprezentaţii de la orele 17.30, 18:30, respectiv 19.30.
Zona rezervată teatrului pentru copii din faţa Muzeului Naţional de Artă a României găzduieşte, în acest weekend, două spectacole pline de umor cu păpuşile Teatrului de Animaţie Ţăndărică. Sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 18.00, spectacolul de teatru „Capra cu trei iezi” îi invită pe cei mici să savureze și să redescopere universul lui Ion Creangă.
Duminică, 3 septembrie, actorii Teatrului de Animație Țăndărică se reîntorc la „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” și prezintă spectacolul interactiv cu păpuși la paravan, „Motanul încălțat”, o adaptare după celebra poveste scrisă de Charles Perrault.
Tot duminică, de la ora 10:00, publicul poate participa pe Calea Victoriei la „Menestreli pe șevalet”, o serie de demonstrații de pictură pe pânză și acuarelă ale Asociației Artiștilor Plastici București, ce vor avea loc în zona Bisericii Kretzulescu. Membrii asociației vor împărtăși câteva dintre secretele lor și vor introduce publicul în tainele artei firului de mătase.
Începând cu ora 11:00, Teatrul „Ion Creangă” aduce în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României spectacolul interactiv şi educativ „Magia ghicitorilor” în care giumbuşlucurile alternează cu întrebări ce hrănesc curiozitatea, antrenează logica şi dezvoltă capacitatea de înţelegere. Alături de actorii Cezar Vlad Popescu și Oliviu-Cristian Bughiu, copiii sunt încurajaţi să pună o mulţime de întrebări şi să descopere împreună răspunsurile.
Partea a doua a spectacolului de teatru „Români la porțile lumii” este programată de la ora 17:30, ultima reprezentație având loc la ora 19:30, în zona Muzeului Național de Istorie a României.
În ultima zi de weekend, începând cu ora 17:00, iubitorii de teatru și film sunt invitați în zona Cercului Militar la evenimentul „UNATC pe Scena Orașului. Teatru și Film pentru bucureșteni” pentru a urmări scene din opere celebre după W. Shakespeare, C. Goldoni, Molière. De asemenea, vor avea loc și jocuri teatrale pentru copii susținute de MA Pedagogie Teatrală. Evenimentul din zona Cercului Militar se va încheia cu proiecții de filme realizate de studenţii Universităţii Naţionale de Teatru şi Film „I.L. Caragiale” din Bucureşti.
Programul cultural de pe Calea Victoriei e completat de spectacolul-lectură, „O noapte furtunoasă”, care va prinde viaţă pe trotuarul din fața Parcului „Nicolae Iorga” de la ora 18.00,
Pe parcursul a două ore, spectatorii se vor putea delecta cu „peripețiunile” cunoscutelor personaje caragialești şi vor putea chiar să devină parte din spectacol.
Școala Populară de Artă așteaptă bucureștenii și turiștii în weekendul 2-3 septembrie, la sediul din sectorul 4 (strada Cuza Vodă 100), cu expoziții de pictură de copii, artă decorativă, design vestimentar, decorațiuni interioare, iconografie şi grafică.
Unul dintre cele mai de impact proiecte outdoor care dau viaţă oraşului în sezonul estival, „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” a luat startul în luna aprilie şi propune bucureştenilor, până în luna octombrie, o serie de weekenduri pietonale în oraş, menite să transforme spaţiul public, altminteri aglomerat, în zone de relaxare temporare pentru locuitori şi turişti. Weekendurile pietonale presupun instaurarea unor zone temporar pietonale în diverse puncte centrale şi din cartierele Bucureştiului şi organizarea unor activări stradale şi momente artistice pe traseele pietonale ale evenimentului.
Proiectul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.
Un student la o universitate...
Papa Francisc, care a evitat în...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...
Linkin Park marchează o nouă...
Un student la o universitate...
Linkin Park marchează o nouă...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...