Încă o bucată din Craiova-Piteşti, deschisă circulaţiei. Cătălin Drulă: Anunțuri triumfaliste. Nu se lucrează pe niciun metru de autostradă în Moldova
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a fost deschis circulaţiei.

"S-a deschis acum circulaţia pe Lotul 2, Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti! Încă 21,35 km de drum de mare viteză se adaugă din acest moment celor 18,5 km pe care se circulă încă din luna aprilie. Cei aproape 40 de km ai primului Drum Expres din #România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Piteşti-Craiova: aglomeraţia provocată de tranzitarea oraşelor #Slatina şi #Balş!", a scris pe Facebook ministrul de resort.

Construcţia celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a început în luna septembrie 2019.

Sorin Grindeanu a precizat că şi Tronsoanele 3 şi 4, construite de acelaşi antreprenor român, avansează foarte bine, în condiţiile în care pe Tronsonul 3 stadiul fizic al lucrărilor a depăşit 30%, iar activităţile de proiectare pentru Tronsonul 4 sunt avansate.

Cătălin Drulă trece în revistă proiectele de infrastructură rutieră care nu avansează

Grindeanu anulează încă o licitație pe A3 - 26km de autostradă între Suplacu de Barcău și Chiribiș.

Este al doilea tronson blocat de Sorin Grindeanu pe autostrada A3, după ce în primăvară reziliase și lotul vecin Chiribiș - Biharia și pe care nu a fost în stare să îl reliciteze nici până azi.

Autostrăzile Moldovei avansează în ritm de melc.

Nu se lucrează pe niciun metru de autostradă în Moldova - aceasta este realitatea cruntă pe care o desenează ministrul Sorin Grindeanu.

A7 - coloana vertebrală a Moldovei de la Pașcani la Ploiești - ar însemna 320km de autostradă de la nordul la sudul regiunii și este cel mai mare proiect rutier din TOATE PNRR-urile din TOATE statele Uniunii Europene. Un proiect evaluat la 3 miliarde de euro - este mai mult decât a investit România în total în autostrăzi în ultimii 10 ani.

Pe primul tronson Ploiești - Buzău lansat în licitație de lucrări în iunie 2021 (acum 14 luni!) doar 2 din cele 3 loturi sunt contractate, însă nu au început lucrările în niciun punct. Următorul sector până la Focșani a fost într-un final licitat în iarnă, dar nu avem niciun câștigător desemnat. Mai departe, aproape 100km din mega-proiectul A7-PNRR pe sectorul Focșani - Bacău nu e licitat nici până azi, iar licitația pentru ultimul tronson între Bacău și Pașcani a fost lansată abia în această săptămână.

A8 (Tg. Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni) - autostrada care traversează munții - cu sectoarele Tg. Mureș - Miercurea Nirajului și Leghin - Tg. Neamț are și ea finanțare în PNRR.Cu toate acestea, 41% din aceste două autostrăzi NU sunt lansate în licitație și se îndepărtează pe zi ce trece de atragerea banilor din PNRR.

Sectoarele de circa 60km pe care le-am prins la finanțare în PNRR Tg. Mureș - Miercurea Nirajului și Leghin - Tg. Neamț nu au acord de mediu, nu au studiu de fezabilitate finalizat și, drept urmare, nu au fost lansate licitațiile pentru lucrări. Sunt cele mai avansate din întreaga autostradă A8, le-am lăsat anul trecut în același stadiu și doar din cauza incompetenței comasate la Ministerul Transporturilor nu avem azi licitate și contractate pentru lucrări primele tronsoane din A8 Moldova - Transilvania. Pe tronsonul greu de munte dintre Miercurea Nirajului și Leghin investigațiile geotehnice de teren au fost abandonate și, în consecință, proiectarea e în pom. De la Tg. Neamț la Iași și mai departe la granița cu Rep. Moldova nu sunt în stare Grindeanu cu ”experții” lui să aprobe nici măcar traseul final, deși conform contractului semnat în aprilie 2021 studiile de teren și proiectarea ar trebui să se apropie de final și să vorbim deja despre licitația de lucrări.Trecerea graniței prin podul peste Prut de la Ungheni e și ea dată uitării, Sorin Grindeanu nefiind capabil să obțină un acord de mediu într-un an de zile pentru un singur pod, arată fostul ministru al transporturilor.

Articole similare

Tesla reduce preţurile în urma încetinirii vânzărilor

Tesla Inc a scăzut prețurile în China și SUA, piețele...

Cazul unui contabil care lucrează cu 200 de facturi zilnic

Deși operează cu 200 de facturi zilnic, un contabil...

Previziunile BNR despre creșterea economică

Vezi în articol care sunt previziunile BNR despre...

Finlanda a cumpărat ”Praștia lui David” din Israel

Este o dorință mai veche a Finlandei. 


Top citite
Foto: Costinești, flickr/brianj.lowe

Cazarea în Costinești, mai scumpă decât în Bali. Venirea lui Travis Scott a aruncat în aer prețurile

Captura Instagram

Kim Kardashian a plimbat câinii Madonnei când era copilă

Foto: Pixabay

Praf saharian peste România. Dr. Beatrice Mahler, avertisment: Ce nu este recomandat în astfel de momente

Captura Facebook

Astăzi este ziua Barbrei Streisand! Cântăreața a împlinit 82 de ani

Taylor Swift / Foto: Eva Rinaldi / Flickr

Impactul Taylor Swift! Ce au făcut fanii cântăreței într-un pub din Londra

Președintele SUA, Joe Biden

Joe Biden interzice TikTok în SUA! Ce o să se întâmple


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradiții de respectat în Vinerea Mare a Paștelui

În Vinerea Mare, o zi importantă din săptămâna Sfintelor...

David Gilmour a anunțat primul album după 9 ani

David Gilmour a dezvăluit primul său album după nouă...

pixel