Instanțele în care NATO ar folosi arme nucleare împotriva Rusiei. Stoltenberg: Scopul nostru este de descurajare a invaziei
Autor: Alexandru Negrici
Data publicării:
Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a precizat care sunt instanțele în care NATO ar lua în considerare un atac nuclear împotriva Rusiei.  

Întrebat dacă NATO ar lua în considerare un răspuns nuclear împotriva Rusiei, Stoltenberg a spus: „Scopul NATO este doar de descurajare a invaziei. Instanțele în care NATO ar putea folosi arme nucleare sunt extrem de îndepărtate. Retorica nucleară a Rusiei este periculoasă și ei știu că dacă vor folosi arme nucleare împotriva Ucrainei vor suferi consecințe severe. Un război nuclear nu poate fi câștigat și nu ar trebui purtat niciodată”

Referitor la exercițiul militar de rutină care va avea loc săptămâna viitoare, Jens Stoltenberg a declarat:

„Exercițiul este planificat de multă vreme, este un exercițiu anual. A fost planificat înainte de războiul din Ucraina, am fost foarte transparenți în această privință. Scopul acestuia este să ne asigurăm că capacitatea NATO de descurajare este sigură și eficientă. Acesta este menit să prevină un atac asupra unui aliat NATO și să păstreze pacea. Știm că forța de descurajare este cea mai importantă, cea mai puternică. Noi am demonstrat deja că forța NATO de descurajare este eficientă, lucru știut de decenii întregi.

Una este un atac asupra unui aliat NATO, care ar declanșa articolul 5, alta este vorba despre susținerea Ucrainei, în care NATO nu este parte a conflictului. Ucraina este un partener de mulți ani. Aliații NATO antrenează și pregătesc armata Ucrainei încă din 2014. Din februarie încoace, aliații au suplimentat acest sprijin, iar în ultimele luni și săptămâni am trimis acolo sisteme noi, mult mai avansate, în încercarea de a ajuta Ucraina să se apere de brutalitatea militarilor ruși.”

Articole similare

Cher dezvăluie de ce se întâlnește cu bărbați mai tineri

Cher a explicat motivul pentru care se întâlnește cu...


Top citite
Sursa: Freepik

Dincolo de Club 27: Cum mor cântăreții, în funcție de genul muzical

Captura Facebook

Britney Spears susține că paramedicii au venit „ilegal” după incidentul de la Chateau Marmont

Sursa: Freepik

Programul special de Paște al mall-urilor și magazinelor din București

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Selena Gomez s-a simțit „puternică” după ce a dezactivat comentariile de pe Instagram

Sursa: captură Youtube The Graham Norton Show

Regina ecranului, Meryl Streep, primește un Palme d'Or onorific la Cannes

Sursa: Freepik

Piesa zilei: Shout 2000 | Disturbed


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Shout 2000 | Disturbed

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Pentru că...

pixel