Iranul se pregătește să furnizeze sute de drone Rusiei. ”O zonă în care Iranul ar putea avea mai multă expertiză”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
SUA spune că deține informații despre cooperarea ruso-iraniană în materie de tehnologie.

Consilierul președintelui SUA, Jack Sullivan, a declarat că Casa Albă deține informații că autoritățile iraniene se pregătesc să furnizeze sute de drone Federației Ruse, relatează Reuters.

Casa Albă a subliniat că dronele includ și drone de luptă. De asemenea, se subliniază că Iranul va învăța armata rusă cum să folosească dronele.

”Informațiile noastre indică faptul că guvernul iranian se pregătește să furnizeze Rusiei, într-un timp accelerat, până la câteva sute de (vehicule aeriene fără pilot), inclusiv UAV-uri capabile să utilizeze arme”, a spus Sullivan. „Nu este clar dacă Iranul a livrat deja vreunul dintre aceste UAV Rusiei”, a adăugat acesta.

Iranul va antrena forțele ruse să folosească dronele încă din această lună, spune consilierul american.

El a menționat că dronele Iranului au fost folosite de rebelii Houthi din Yemen pentru a ataca Arabia Saudită.

„Acesta este doar un exemplu al modului în care Rusia caută în țări precum Iran capacități care, înainte de a pune în aplicare încetarea focului în Yemen, erau folosite pentru a ataca Arabia Saudită”, a spus Sullivan.

„Vom continua să ne facem partea pentru a ajuta la susținerea apărării eficiente a Ucrainei și pentru a-i ajuta pe ucraineni să arate că efortul Rusiei de a încerca să ștergă Ucraina de pe hartă nu poate reuși”, mai declară consilierul.

Trupele ruse ar putea fi antrenate să folosească tehnologia rapid, a spus Michael Kofman, director de program de cercetare în cadrul Programului de Studii asupra Rusiei la Centrul de Analize Navale. Dar fără cunoștințe specifice despre drone, este dificil să obțineți o cronologie exactă.

„Forțele ruse au pierdut drone de recunoaștere în număr mare. Capacitatea lor proprie de producție pentru drone armate este încă în curs de dezvoltare”, a spus Kofman. „Ar putea fi interesați de munițiile iraniene sau [dronele de luptă]. Aceasta este o zonă în care Iranul ar putea avea mai multă expertiză.”

Cumpărarea de drone din Iran semnalează că Rusia este disperată, lipsită de opțiuni din cauza izolării economice, potrivit unui oficial american familiarizat cu situația. Ei au reiterat clasificarea lui Sullivan cu privire la numărul de drone, numind-o o sumă „substanțială”.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

Captura Facebook

Bunica Arianei Grande, în vârstă de 98 de ani, intră în istorie devenind cea mai în vârstă artistă inclusă în Billboard Hot 100

David Beckham o sărbătorește pe "frumoasa soție" Victoria Beckham la împlinirea a 50 de ani/Facebook

David Beckham o sărbătorește pe "frumoasa soție" Victoria Beckham la împlinirea a 50 de ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel