Israel a bombardat ţinte ale rebelilor houthi în Yemen
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Aviația israeliană a bombardat ţinte ale rebelilor houthi în Yemen.

Aviația israeliană a bombardat sâmbătă oraşul Hodeida din Yemen, efectuând un raid asupra unor ţinte ale rebelilor houthi care au atacat în mod repetat teritoriul israelian cu drone, transmit agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres. Explozii puternice au fost auzit oraşul-port din vestul Yemenului.

"Raiduri ale inamicului israelian asupra instalaţiilor de stocare a petrolului în portul Hodeida" s-au soldat cu morţi şi răniţi, a transmis Ministerul Sănătăţii local, controlat de rebelii houthi. Aceştia susţin că a fost lovită şi o centrală electrică.

Ce spune armata israeliană



Ulterior, armata israeliană a confirmat că avioanele sale de luptă au lovit "ţinte militare" în vestul Yemenului, precizând că este vorba despre zona aflată sub controlul rebelilor houthi, care cu o zi înainte au revendicat un atac cu dronă ce a ucis o persoană la Tel-Aviv.

"Cu puţin timp în urmă, avioanele de luptă ale armatei israeliene au lovit ţinte militare ale regimului terorist houthi în zona portului Hodeida din Yemen, ca răspuns la sute de atacuri efectuate împotriva statului Israel de către aceşti rebeli în ultimele luni", a precizat armata israeliană într-o declaraţie.

"Sângele cetăţenilor israelieni are un preţ. Acest lucru a fost demonstrat clar în Liban, Gaza, Yemen şi în alte locuri: dacă vor îndrăzni să ne atace, rezultatul va fi acelaşi", a declarat de asemenea ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant după raidul asupra rebelilor houthi.

Avertismentul ministrul israelian al Apărării



"Aşa cum am demonstrat până în prezent, sistemul de apărare şi securitate (israelian) va face din nou să plătească în mod decisiv şi prin surprindere pe oricine încearcă să facă rău Israelului sau trimite terorişti împotriva lui", avertizase Yoav Gallant în urma atacului cu dronă asupra Tel Avivului.

Aliaţii Israelului ar fi fost anunţaţi cu privire la operaţiunea desfăşurată sâmbătă de aviaţia israeliană înainte ca aceasta să fie lansată. Cel puțin asta a susținut un oficial militar israelian pentru Reuters.

Pe lângă atacurile cu drone asupra Israelului, rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au lansat cu regularitate de la sfârşitul anului trecut atacuri cu drone şi rachete asupra navelor comerciale în Marea Roşie şi în Golful Aden, motivând aceste atacuri ca acţiune de solidaritate faţă de palestinienii din Fâşia Gaza, care se confruntă cu ofensiva militară israeliană care a provocat peste 39.000 de morţi.

Articole similare

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel