Iubita lui Vlad Voiculescu, inepție mare. Un medic a intervenit pentru a vă spune să nu faceți ca ea: Nu vă luați după toate persoanele din on-line, aflate în căutare de validare
Autor: Ioana Dinu
Data actualizării:
Data publicării:
Laura Ștefănuț, iubita lui Vlad Voiculescu, a venit cu o prostie fără margini și a expus-o în spațiul public.

Ea a spus că își pune copilul la oliță de la vârsta de șase luni. 

Dr. Claudia Dobocan a explicat de ce nimeni nu ar trebui să-și pună copilul de șase luni pe oliță.

„Mi s-a semnalat, cu eticheta "ce prostii mai scrie și asta", postarea unei persoane* cu o comunitatea on-line bogată, material în care se afirmă că, în vârstă de doar 6 luni, sugarul familiei își face "treaba mare" la oliță. Această afirmație pare a se dori "didactică", cu sensul spre povățuirea urmăritorilor spre practicarea unui model "sustenabil" de puericultură. Câțiva ani de antrenare a abilității profesionale de a obține anamneze relevante de la pacienți schimbă mult perspectiva asupra vieții și devoalează o grămadă de concepții eronate

Acest "face caca la oliță de la 6 luni" se traduce în "real life" prin: sugarul de 6 luni, căruia îi lipsește maturitatea neuromotorie de a conține în rect bolul fecal și așa semilichid (prin lipsa mielinizării structurilor de conducere), atunci când este pus un joacă pe oliță, scapă și fecalele.

Copilul aflat la vârsta de 6 luni, nu are maturitatea neuro-psiho-motorie de a semnala "nevoia", nici de a "ține caca" (sau pipi. Cu siguranță, înafara sesiunilor de joacă pe oliță, copilul persoanei care postează își surprinde îngrijitorii cu scutecul plin. Continența uro-fecală reală se obține, în mod fiziologic, cel mai devreme, în jurul vârstei de 1 an și jumătate. Grăbirea educării acestui proces, în lipsa maturării structurilor nervoase implicate, poate avea efecte nefaste asupra sănătății fizice și psihologice a copiilor.

Ca rând de încheiere: nu vă luați după toate persoanele din on-line, aflate în căutare de validare.

* Persoana în cauză, provenită dintr-o profesiune umanistă, ONG-ist de carieră, este partenera politicianului Vlad Voiculescu, cunoscut pentru imaginea de binefăcător într-ale sănătății (câmpul semantic extins)”, a scris medicul pe Facebook.

Iată postarea integrală a iubitei lui Vlad Voiculescu:

„Superb conceptul francezilor de "sobrietate energetică", nu e despre sacrificiu sau lipsuri, este despre cumpătarea de care avem nevoie în toate aspectele vieții.Mi-a amintit de Jose Mujica, când era președintele din Uruguay și a spus într-un documentar niște idei tare bune."Am petrecut 10 ani în închisoare, dintre care 7 izolat, fără cărți...am avut timp să mă gândesc și astea sunt concluziile mele: ori ești fericit cu puțin, fiindcă ai fericirea în tine, ori nu vei ajunge niciunde. Nu propun deloc sărăcia, ci propun *sobrietatea*.Dar în schimb societatea a inventat nevoi superflue, iar în cursa pentru a le satisface ne irosim însăși viețile" (citat aproximativ).Sobrietate, adică moderație, cumpătare, reținere, tact. Adică nevoi simple și reale. Adică o viață mai fericită pentru om și mai puțin nocivă pentru mediu. Fiindcă ce e rău pentru noi, e rău și pentru natura în care locuim.

Practicăm și noi propria sobrietate de bebeluș. Nu irosim lumină electrică, fiindcă ne culcăm la orele 18-19 și ne trezim la primele raze, lapte se bea doar de la sân (fără amprenta de carbon a productiei laptelui din formula), legume bio locale (fără risipa de transport si nutrienti a legumelor aduse de departe), plus caca la oliță de la 6 luni. Cu veselie și nevoi împlinite pe cât cu putință. La sobriété heureuse!”

VEZI ȘI: Dan Negru, reacție în cazul preotului Visarion Alexa: N-am uitat niciodată că-n fruntea bisericii ortodoxe. Și nu mă refer la patriarhul Daniel, ci la un tânăr

Articole similare

Keith Richards nu mai ascultă muzică rock de zeci de ani

Keith Richards nu este un adept al rockului.

Shakira a vorbit despre filmul Barbie: Fiii mei l-au urât

Vedeta columbiană de muzică pop și mamă a doi băieți nu...


Top citite
Rusia va transforma fosta uzină Toyota de lângă Sankt Petersburg într-un centru de producție de limuzine

Rusia va transforma fosta uzină Toyota de lângă Sankt Petersburg într-un centru de producție de limuzine

Tyla debutează fulminant la Met Gala 2024 într-o rochie sculptată din nisip

Ariana Grande / Sursa: flickr.com

Ariana Grande a oferit o reprezentație surpriză la Gala Met 2024

Captura Instagram

Rochia lui Jennifer Lopez de la Met Gala conține 2,5 milioane de mărgele

Sursa: captură Youtube SharpTone Records

Piesa zilei: Unfamiliar | Currents

Eurovision

Concurenta Israelului la Eurovision, Eden Golan, speră să ''unească prin muzică''


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Shakira a vorbit despre filmul Barbie: Fiii mei l-au urât

Vedeta columbiană de muzică pop și mamă a doi băieți nu...

Keith Richards nu mai ascultă muzică rock de zeci de ani

Keith Richards nu este un adept al rockului.

pixel