Adele a recunoscut: Nu știu când voi cânta din nou
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...
În timp ce zone întinse de pe trei continente se topesc din pricina temperaturilor caniculare iar oceanele ajung la temperaturi cu un nivel fără precedent, oamenii de știință din cadrul a două autorități din domeniul climatic, la nivel global, raportează, înainte ca luna iulie să se fi încheiat, că această lună va fi de departe cea mai călduroasă înregistrată vreodată pe planetă.
Căldura din iulie a fost deja atât de extremă încât este "aproape sigur" că temperaturile înregistrate vor depăși recordurile "cu o marjă semnificativă", au declarat Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene și Organizația Meteorologică Mondială într-un raport publicat joi, conform CNN.
În mod obișnuit, aceste recorduri, care sunt stabilite de temperatura medie a aerului în întreaga lume, sunt depășite de obicei cu câteva sutimi de grad. Dar temperatura pentru primele 23 de zile ale lunii iulie a fost în medie de 16,95 grade Celsius, cu mult peste recordul anterior de 16,63 grade Celsius stabilit în iulie 2019, potrivit raportului.
Datele folosite pentru a urmări aceste recorduri datează din 1940, dar mulți oameni de știință - inclusiv cei de la Copernicus - spun că este aproape sigur că aceste temperaturi sunt cele mai calde pe care le-a văzut planeta în ultimii 120.000 de ani, bazat pe informații extrase din inelele copacilor, recifele de corali și carote de sedimente din adâncul mării.
"Acestea sunt cele mai ridicate temperaturi din istoria omenirii", a declarat Samantha Burgess, director adjunct la Copernicus. Toate acestea se adaugă la o vară toridă în emisfera nordică. "Șansele sunt cu siguranță în favoarea unei veri record", a declarat Carlo Buontempo, directorul Copernicus, deși a avertizat că este prea devreme pentru a afirma acest lucru cu încredere.
Pe măsură ce temperaturile au depășit 50 de grade Celsius în unele părți ale SUA, numărul deceselor cauzate de căldură a crescut.
În Marea Mediterană, peste 40 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetație care au cuprins mai multe regiuni, alimentate de temperaturile ridicate. În Asia, valuri de căldură intense fac victime și amenință securitatea alimentară.
Schimbările climatice provocate de om sunt principalul motor al acestei călduri extraordinare, a declarat Burgess. "Temperatura globală a aerului este direct proporțională cu concentrația de gaze cu efect de seră din atmosferă".
Un studiu recent a constatat că schimbările climatice au jucat un rol "absolut covârșitor" în valurile de căldură din SUA, China și sudul Europei din această vară.
Sosirea fenomenului El Niño, o fluctuație climatică naturală cu un impact de încălzire, nu a avut un impact uriaș asupra temperaturilor, deoarece se află încă în faza de dezvoltare, a spus Burgess, dar va juca un rol mult mai important anul viitor, a adăugat ea, și probabil că va determina temperaturi și mai ridicate.
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...
Zayn Malik a adus un omagiu...
Un student la o universitate...
Papa Francisc, care a evitat în...
Zayn Malik a adus un omagiu...
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...
Un student la o universitate...