Japonezii au lansat o campanie de...băutură! Îi invită pe tineri să consume alcool
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Guvernul japonez a adoptat o nouă campanie destinată tinerilor, deoarece consumul redus de alcool al generației afectează sistemul de taxe și accize pe alcool. 

Tinerii adulți din Japonia sunt o grupă socială despre care statisticile spun că nu sunt amatori de alcool, de aceea autoritățile speră să schimbe situația cu o nouă campanie. Generația mai tânără bea mai puțin alcool decât părinții lor, o mișcare care a afectat taxele de la băuturi precum sake (vinul de orez).

Așa că Agenția Fiscală națională a intervenit cu o competiție națională pentru a veni cu idei pentru a inversa tendința.

Reacțiile din spațiul media și presă nu au fost prietenoase cu inițiativa Agenției fiscale

Campania "Sake Viva!" speră să vină cu un plan pentru a face băutura mai atractivă și pentru a stimula industria. Concursul le cere tinerilor cu vârste între 20 și 39 de ani să-și împărtășească ideile de afaceri pentru a crea o cerere în rândul celor de vârsta lor pentru alcool, fie că este vorba de dragul japonez, shochu, whisky, bere sau vin.

Grupul care conduce competiția pentru autoritatea fiscală spune că noile obiceiuri, formate parțial în timpul pandemiei de Covid-19 și o populație îmbătrânită au dus la o scădere a vânzărilor de alcool. Campania își dorește ca participanții să vină cu promoții, branding și chiar planuri de ultimă oră care implică inteligența artificială.

Presa japoneză spune că reacția a fost mixtă, cu unele critici cu privire la încercarea de a promova un obicei nesănătos. Dar alții au postat idei ciudate online, cum ar fi actrițe celebre care „să interpreteze” roluri de hostess prin realitatea virtuală în cluburi digitale.

Termenul limită pentru concursul desfășurat este septembrie

Concurenții au până la sfârșitul lunii septembrie să își prezinte ideile. Cele mai bune planuri vor fi apoi dezvoltate cu ajutorul experților înainte ca propunerile finale să fie prezentate în noiembrie. Site-ul web al campaniei spune că piața alcoolului din Japonia este în scădere, iar demografia îmbătrânită a țării, alături de scăderea ratei natalității, reprezintă un factor semnificativ din spatele acesteia.

Cifrele recente ale agenției fiscale arată că oamenii au băut mai puțin în 2020 decât în 1995, cifrele scăzând de la 100 de litri pe an la 75 de litri. Citește articolul integral pe DC News 

Articole similare

Top citite
Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

Photo by @solenfeyissa/Unsplash

Sony a primit peste 800.000 de dolari pentru încălcarea drepturilor de autor de către TikTok


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Beyonce dezvăluie vedetele de pe albumul Cowboy Carter

Beyonce a recrutat un lot de vedete pentru apariții pe...

Care este țara cu cei mai mulți miliardari

Conform unei liste a celor mai bogați oameni din lume...

pixel