Ninsorile abundente provoacă perturbări ale traficului în Germania şi Franţa. Turnul Eiffel, închis temporar
Respectiva imagine imită pictura cu ultima cină a lui Hristos, Cina cea de Taină, reprezentând apostolii în personaje travestite. Această reprezentare "include scene de luare în derâdere şi batjocorire a creştinismului", a reacţionat Biserica Catolică franceză, printre numeroasele reacţii de protest în urma acelei apariţii la ceremonia de deschidere.
"Categoric nu am avut niciodată intenţia de a arăta lipsă de respect faţă de vreun grup religios", a răspuns la o conferinţă de presă directoarea de comunicare a Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice, Anne Descamps, insistând că ceremonia de deschidere "a încercat să celebreze toleranţa comunităţii". "Noi considerăm că această ambiţie a fost atinsă. Dacă unii oameni s-au simţit ofensaţi, ne pare foarte rău", a adăugat ea.
De partea sa, directorul artistic al ceremoniei de deschidere, Thomas Jolly, a negat că s-ar fi inspirat din tabloul Cina cea de Taină. "Nu de acolo m-am inspirat", a susţinut acesta. "Nu veţi găsi niciodată la mine vreo intenţie de a batjocori, de a denigra, indiferent ce. Am dorit să fac o ceremonie care repară, care reconciliază (...) Noi am dorit să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă a fi împreună. Am dorit să includem pe toată lumea, doar atât", a motivat directorul artistic.
Despre Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice sunt unul dintre cele mai prestigioase și emblematici evenimente sportive internaționale, având o istorie îndelungată și o semnificație culturală profundă. Iată un rezumat al esenței Jocurilor Olimpice:
Locație: Jocurile Olimpice antice au avut loc în orașul Olympia, Grecia.
Începutul: Primele jocuri sunt datate în anul 776 î.Hr.
Frecuencia: Se desfășurau la fiecare patru ani, într-o perioadă cunoscută sub numele de „Olympiade”.
Evenimente: Aceste jocuri erau dedicate lui Zeus și includeau competiții de atletism, lupte, curse de care, și pentatlon (un eveniment compus din cinci probe: curse, săritura în lungime, aruncarea discului, aruncarea suliței și luptele).
Inițiator: Pierre de Coubertin, un baron francez, a fost principalul artizan al renașterii Jocurilor Olimpice în perioada modernă.
Primul eveniment modern: Prima ediție modernă a avut loc în 1896 la Atena, Grecia, și a inclus 13 națiuni și 43 de sportivi.
Exemplare Notabile
1. Jocurile Olimpice din 1968: Selecționate pentru protestele politice și sociale care au avut loc în timpul ceremoniilor de premiere.
Jocurile Olimpice din 1980 și 1984: Marcat de boicoturi internaționale din motive politice, în special legate de Războiul Rece.
Jocurile Olimpice din 2008: Organizate la Beijing și recunoscute pentru infrastructura impresionantă și desfășurarea unui spectacol grandios.
Jocurile Olimpice din 2020: Amânate până în 2021 din cauza pandemiei COVID-19, fiind o ediție unică în istorie.
Jocurile Olimpice continuă să fie un simbol al excelenței sportive și al unității internaționale, având un impact considerabil asupra culturii și politicii globale.
Controverse: Jocurile Olimpice au fost adesea marcate de controverse legate de probleme precum dopajul, corupția în organizare, și impactul asupra comunităților locale.
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Bruno Mars şi vedeta de K-pop...
Andreea Bănică nu a mai...
Matteo Bocelli, fiul celebrului...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...