Jocurile Invictus ale Prințului Harry revin în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii 10 ani
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Ducele de Sussex a salutat Birmingham, Anglia, pentru a fi locul de desfășurare al jocurilor din 2027.

Birmingham, Anglia, a fost selectat ca gazdă pentru turneul de sport adaptiv în stil paralimpic, destinat veteranilor și personalului militar rănit, accidentat și bolnav, organizat de Ducele de Sussex.

Selectarea acestui oraș, în detrimentul Washingtonului, D.C., marchează revenirea Jocurilor Invictus în Regatul Unit pentru prima dată de la competiția inaugurală care a avut loc la Londra în 2014.

Anunțul a fost făcut pe 23 iulie de o echipă condusă de Dominic Reid, CEO al Fundației Invictus Games, care a anunțat recent că se va retrage în 2025.

Jocurile Invictus din Birmingham vor avea loc în iulie 2027, după următoarea ediție programată pentru februarie 2025 în Vancouver și Whistler, Canada, care va include pentru prima dată sporturi de iarnă.

Într-o declarație, Prințul Harry, în vârstă de 39 de ani, a felicitat Birmingham, menționând: „Legăturile puternice ale orașului dumneavoastră cu comunitatea Forțelor Armate l-au făcut un concurent formidabil încă de la început. De-a lungul anilor, am văzut cum fiecare oraș aduce la viață un spirit și o viziune unice pentru concurenți, familiile lor și spectatori.”

„Nu avem nicio îndoială că oamenii din Birmingham se vor alătura celebrării respectului și admirației neclintite pe care le avem pentru comunitatea noastră de veterani și militari, arătând lumii cum curajul lor aprinde speranța și ne unește pe toți - un lucru pe care orașul dvs. îl știe bine.”

Marți, 23 iulie, ministrul britanic pentru veterani și oameni, Rt Hon Al Carns, va participa la o ceremonie de ridicare a drapelului la Centrul Național de Expoziții din oraș pentru a anunța locul de desfășurare. Acesta a declarat că Jocurile Invictus „valorifică puterea sportului pentru a stimula recuperarea și reabilitarea personalului militar și a veteranilor. Vom sprijini întotdeauna personalul și veteranii răniți, accidentați și bolnavi. Jocurile Invictus sunt doar o modalitate prin care oferim sprijin de durată personalului și veteranilor care se confruntă cu boli sau răniri.”

Articole similare

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel