Jocurile Olimpice de Esports: O Nouă Eră în Competițiile Olimpice
Autor: Mihai Preda
Data actualizării:
Data publicării:
Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat vineri că va cere membrilor să aprobe o propunere pentru crearea unei Olimpiade de jocuri video, în cadrul unei întâlniri ce va avea loc luna viitoare la Paris, în ajunul Jocurilor Olimpice de vară.

Această decizie marchează un pas major pentru CIO în încercarea de a atrage și reține publicul tânăr. Președintele CIO, Thomas Bach, a declarat într-un briefing online că „CIO face un pas important înainte pentru a ține pasul cu ritmul revoluției digitale”, scrie Associated Press.

Gazda Jocurilor de Esports

CIO a menționat că se află în „discuții avansate cu un potențial gazdă”, care ar trebui să fie anunțată curând după întâlnirea din Paris, programată pentru 23-24 iulie.

Istoria și Viitorul Esports-ului Olimpic

Olimpiada de Esports va construi pe baza unei săptămâni de competiții de jocuri video, susținute de CIO și desfășurate anul trecut în Singapore. Aceasta a fost o combinație între simulări fizice ale sporturilor olimpice și jocuri video tradiționale.

CIO a raportat că 75% dintre spectatorii care au urmărit evenimentele din Singapore aveau vârste cuprinse între 13 și 34 de ani, subliniind astfel interesul puternic al generației tinere pentru acest tip de competiție.

Implicațiile pentru Tineret și Viitorul Olimpic

Adăugarea Jocurilor Olimpice de Esports la portofoliul de evenimente al CIO reprezintă o oportunitate unică de a atrage o nouă generație de spectatori și participanți. Esports-ul a crescut exponențial în popularitate în ultimii ani, iar integrarea acestuia în cadrul Jocurilor Olimpice ar putea asigura o legătură puternică între tineret și valorile olimpice.

Concluzie

Decizia de a crea o Olimpiadă de jocuri video reflectă adaptarea CIO la schimbările tehnologice și culturale din societate. Rămâne de văzut cum va evolua această inițiativă și cum va influența pe termen lung imaginea și relevanța Jocurilor Olimpice în era digitală.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Captura Instagram

Pepe o acuză pe Raluca de manipulare pentru pensie alimentară



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel