Ninsorile abundente provoacă perturbări ale traficului în Germania şi Franţa. Turnul Eiffel, închis temporar
"Noi am vândut deja în jur de două milioane de bilete. Avem stadioane care vor fi pline", a declarat Tony Estanguet într-o conferinţă de presă la care a fost însoţit de preşedintele Comitetului Internaţional Paralimpic, Andrew Parsons.
La începutul după-amiezii, Paris 2024 a pus în vânzare noi bilete pentru cele mai solicitate locaţii, precum Grand Palais, stadionul temporar de lângă Turnul Eiffel sau Castelul Versailles, care până acum nu erau disponibile la vânzare.
Dintre spectatori, "200.000 de şcolari" vor fi pe stadioane, pentru "a profita de începutul anului şcolar" luni, 2 septembrie, a spus Tony Estanguet. "Este şi o modalitate de a trimite un mesaj pentru această grupă de vârstă, schimbarea perspectivei depinde şi de această generaţie", a adăugat el.
Mai sunt disponibile 500.000 de bilete, mai ales la discipline ca haltere, atletism, unde probele vor avea loc pe Stade de France, sau boccia, un sport doar paralimpic, asemănător cu petanque.
"Boccia a avut mare succes la Tokyo. Este nevoie de îndemânare, strategie (...) la Jocuri, prima impresie a publicului este adesea surpriza, dar apoi se produce legătura cu sportivii", a afirmat Parsons.
"Ştiu că vom continua să vindem bilete chiar şi în timpul competiţiei şi până la final, cum s-a întâmplat cu Jocurile Olimpice", a asigurat Estanguet.
Ceremonia de deschidere va avea loc miercuri, iar probele se vor desfăşura până duminică 8 septembrie.
Jocurile paralimpice
Jocurile Paralimpice sunt un eveniment sportiv internațional de elită pentru sportivi cu dizabilități, organizat paralel cu Jocurile Olimpice. Prima ediție a avut loc în 1960 la Roma, și de atunci, Jocurile Paralimpice au devenit o platformă majoră pentru sportivii cu dizabilități, promovând incluziunea, egalitatea și depășirea limitelor.
Istorie și evoluție
Jocurile Paralimpice au avut origini în competițiile de sport adaptat pentru veteranii de război, organizate în 1948 de Sir Ludwig Guttmann, un neurochirurg german. Prima ediție oficială a Jocurilor Paralimpice a avut loc la Roma în 1960, cu participarea a 400 de sportivi din 23 de țări. De-a lungul anilor, Jocurile Paralimpice s-au extins semnificativ, atât în numărul de sportivi și țări participante, cât și în varietatea sporturilor incluse.
Categoriile de sportivi
Jocurile Paralimpice sunt deschise sportivilor cu diferite tipuri de dizabilități fizice, intelectuale și vizuale. Aceștia sunt clasificați în funcție de tipul și gradul dizabilității, pentru a concura într-un mod echitabil. Clasificarea include categoriile precum paraplegie, tetraplegie, amputare, paralizie cerebrală, deficiență de vedere și alte dizabilități neurologice sau fizice.
Sporturi paralimpice
Jocurile Paralimpice cuprind o gamă largă de sporturi, adaptate pentru sportivi cu dizabilități. Printre acestea se numără atletismul, înotul, baschetul în scaun cu rotile, fotbalul pentru nevăzători, ciclismul, schiul alpin, goalball-ul și multe altele. Fiecare sport este adaptat pentru a răspunde nevoilor specifice ale sportivilor, menținând totodată elementul competitiv și provocarea fizică.
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Bruno Mars şi vedeta de K-pop...
Andreea Bănică nu a mai...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...