Jurnalista Rodica Mitu, colega noastră de la DC News, nu mai este: Era o luptătoare / Ne-a lăsat timp să ne obișnuim cu plecarea ei
Autor: , Echipa RadioDCNews | Dată: 01 feb 2023, 10:36
Rodica Mitu, redactor șef adjunct DC News, nu mai este. A murit la 32 de ani.

"N-am scris știre mai grea ca aceasta. N-am făcut vreodată un lead mai prost ca acesta. Și încă sper să mă sune șefii să-mi spună că am dat cel mai mare fake news din cariera mea. 

Nimeni nu este de neîlocuit. În afară de tine

Așa va spune oricine a cunoscut-o. Era doar lumină în jurul ei. Nu avea nicio poză în care să nu zâmbească. Niciuna. Rodica Mitu nu a mers niciodată. S-a născut cu o boală care nu-i permitea să meargă. Dar alerga, cu mare bucurie, spre oricine avea o problemă. Nu există problemă să i-o spui și să nu te ajute cu un sfat. Scaunul cu rotile nu a făcut-o niciodată dependentă. „Independent” n-are grad de comparație, dar în cazul Rodicăi este permis: Rodi a noastră de la DC News era cel mai independent om.

Rodi de la DC News era mâna mea dreaptă. Era capul limpede al site-ului. Nu exista să pună o virgulă prost. Iar când scria, o făcea cu tot sufletul. Și scria despre orice. Și o făcea bine. Nu era subiect să i-l dai și să-ți spună că nu știe să-l facă.

Cât despre Rodi, omul, colega, prietena ar fi prea multe de scris. Mi-e și greu să scriu ceva despre Rodi omul pentru că mi-a fost cea mai bună prietenă. 

Mi-e mai ușor să scriu textul acesta cu mâna ei. Așa că o să aleg calea ușoară și o s-o las pe ea să vorbească. Am găsit un text pe care l-a scris acum câțiva ani și în care s-a descris mai bine decât putea să o facă oricine altcineva.

Rodi era o luptătoare. Doarme de la începutul lunii ianuarie, dar nu a plecat de atunci. A luptat de dragul nostru. Cum Rodi era cel mai bun om din lume, ne-a lăsat timp să ne obișnuim cu plecarea ei. Să n-avem vreun șoc care să ne ruineze sufletul. Șoc oricum avem, dar un șoc care ne construiește să fim mai puternici. Rodi ne-a lăsat timp suficient să ne dorim doar să-i fie ei bine. Nu nouă. Să nu ne gândim doar la suferința noastră, ci mai ales la a ei. Și să o lăsăm să zboare.

E lipsă acută de Oameni pe pământ, dar se pare că și Dumnezeu este în criză de îngeri de a luat din echipa noastră de la DC News. Să ne ierți că suntem rupți și că azi nu mai zâmbim. Știu că tu ai vrea să fim veseli pentru că ai fost cu noi atâția ani și ar trebui să ne bucurăm de așa noroc, de a te fi avut. Și știu că ești în continuare cu noi. Doar că fără roți. Ci cu aripi. Am câștigat un înger, dar am pierdut cel mai bun prieten. Și cel mai bun om.

Așa era Rodi. O lecție de viață, de entuziasm cât nu încape în lume. N-am văzut om care să iubească viața mai mult ca ea. Și chiar și atunci când era supărată, nu lăsa să se vadă. Tot pe tine te întreba dacă ești bine. Mereu mi s-a părut că se punea pe locul trei. Pe primul loc era mama ei, pe care o iubea atât de mult încât nu reușesc să scriu eu aici și nici nu mă simt îndreptățită să scriu cât de puternică era legătura lor. Iar pe locul doi era oricine altcineva. 

Textul acesta ar trebui totuși să smulgă și un zâmbet pentru că lui Rodi a noastră nu i-ar plăcea să plângem prea mult. Dar știu că ar vrea să ne simtă foarte aproape pe fiecare dintre noi", scrie Anca Murgoci, redactor-șef DC News, despre Rodica.

Pentru DC News, Rodica a scris mii de articole. A scris poezii și a dat lecții de viață. Dar povestea ei completă vă invităm să o citiți AICI

Articole similare

APIA, anunț de ultimă oră pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură...


Top citite
Casa Rihannei a fost înconjurată de poliție. Ce s-a întâmplat cu artista

Casa Rihannei a fost înconjurată de poliție. Ce s-a întâmplat cu artista

Alex Velea: Dacă aș începe să dau și dedicații aș veni acasă cu triplu banii pe care îi fac acum / Facebook

Alex Velea: Dacă aș începe să dau și dedicații aș veni acasă cu triplu banii pe care îi fac acum

Berea praf nu este o idee nouă

O berărie din Germania a inventat berea praf. Ce spun experții

Nimic preambalat

Americanii descoperă magazinele cu zero deșeuri

Surorile Kardashian au "INCENDIAT" Instagramul după ultima lor postare

Oamenii "vor atinge nemurirea până în 2031", prezice un expert în științe / Photo by David Cassolato

Oamenii "vor atinge nemurirea până în 2031", prezice un expert în științe


Cele mai noi articole

Buna Vestire! Ce este interzis să faci sâmbătă, 25 Martie

Sărbătoarea cu cruce roșie numită ,,Buna Vestire” este...

Americanii descoperă magazinele cu zero deșeuri

Pasta de dinți la borcan, sirop de arțar vărsat,...