”Kievul va fi pe listă”. Rusia va lovi de Ziua Națională a Ucrainei. ”Ne urăsc. Vor fi mai multe rachete”. Angajaților Guvernului li se recomandă să lucreze de acasă
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 21 aug 2022, 17:11
Pe 24 august 2022, Ucraina va sărbători 31 de ani de la declararea independenței.

De Ziua Independenței Ucrainei, Rusia va încerca să mărească numărul de atacuri cu rachete asupra orașelor ucrainene, Kievul urmând să fie și el pe lista ocupanților, a anunțat consilierul șefului biroului președintelui, Mykhailo Podolyak, citat de Unian.

„Rusia este un stat arhaic și își leagă acțiunile de anumite date. Pentru ei, acestea sunt câteva gânduri obsesive despre ceea ce trebuie făcut pentru a-i face pe oameni să se simtă rău. Ne urăsc, așa că vor încerca să mărească numărul de atacuri cu rachete de croazieră asupra unor orașe noastre în perioada 23-24 august. „Cu siguranță, Kievul va fi pe lista acestor orașe”, a subliniat el.

Angajaților instituțiilor situate în Cartierul Guvernului li se recomandă să lucreze de la distanță de acasă în perioada 22-26 august.

Aparatul administrativ al Radei Supreme va funcționa de la distanță, cu excepția celor care sunt implicați în delegațiile internaționale și pregătirile pentru următoarea întâlnire.

O altă sursă a menționat că angajaților instituțiilor de stat din Cartierul Guvernului li se recomandă săptămâna viitoare „să se prezinte acolo cât mai puțin”.

Podolyak a explicat acest lucru prin faptul că ocupanții ruși vor să se răzbune pentru eșecurile din Ucraina.

Foto: Oleksandr Zinchenko / facebook

„Vor să se răzbune pentru șase luni. Pentru faptul că s-au făcut de râs în întreaga lume. Pentru sezonul cald din Crimeea, pentru rezistența de care dă dovadă Ucraina. Prin urmare, numărul bombardamentelor din orașele noastre va crește pur și simplu”, a subliniat consilierul șefului OPU.

De asemenea, el a îndemnat populația să nu ignore semnalele de avertizare aeriană în aceste zile și să meargă la adăpost.

La sfârșitul lunii iulie, președintele Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina va sărbători anul acesta Ziua Independenței pe 24 august, în ciuda războiului.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate, a declarat că forțele ucrainene sunt la curent cu posibilele provocări ale rușilor de Ziua Independenței și lucrează pentru a le anticipa.

Ministerul Afacerilor Interne i-a îndemnat pe ucraineni să fie vigilenți și să nu ignore alarmele aeriene înainte de Ziua Independenței Ucrainei și în ziua sărbătoririi din cauza posibilelor atacuri inamice.

„O paradă care nu s-a văzut așa la Kremlin”. O expoziție de echipamente rusești distruse este organizată în centrul Kievului

Foto: Oleksandr Zinchenko / facebook

În centrul Kievului, sâmbătă, 20 august, a început să fie organizată o expoziție de echipamente rusești distruse în timpul războiului pe scară largă împotriva Ucrainei.

Fotografiile pregătirilor pentru „parada” de pe Khreshchatyk au fost publicate de Oleksiy Kopytko, consilier al ministrului apărării al Ucrainei, și Oleksandr Zinchenko, istoric și publicist.

„ În februarie, rușii plănuiau să organizeze o paradă în centrul Kievului. După șase luni de război pe scară largă, afișarea rușinoasă a metalului rusesc ruginit este o reamintire tuturor dictatorilor cum o națiune liberă și curajoasă le poate distruge planurile”, se arată în postarea Ministerului Apărării al Ucrainei pe Twitter.

Articole similare

Top citite
Cum era un spectacol a lui Jimi Hendrix. Și-a ars chitara pe scenă (VIDEO)

Cum era un spectacol a lui Jimi Hendrix. Și-a ars chitara pe scenă (VIDEO)

Momentul ULUITOR dintre Tom Jones și Elvis Presley: Cum naiba poți să cânți așa? / Captura Youtube

Momentul ULUITOR dintre Tom Jones și Elvis Presley: Cum naiba poți să cânți așa?

https://www.freepik.com/

Dr. Mihaela Bilic a explicat de ce „fără gluten nu înseamnă mai bun”: Credem că oferă beneficii, dar e invers!

foto pexels

Salarii uriașe în spatele inteligenței artificiale: Locuri de muncă plătite cu peste 300.000 de euro pe an. Inginerii n-au nevoie de diplomă de licență

Astăzi se împlinesc 90 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT / Photo by Pixabay

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT


Cele mai noi articole

Italia blochează robotul conversaţional ChatGPT

Autorităţile italiene au anunţat vineri că au decis să...