Kourtney Kardashian și-a operat copilul nenăscut
Autor: , Echipa RadioDCNews | Dată: 14 sep 2023, 12:02
Vedeta de reality show este mereu recunoscătoare pentru faptul că a depășit cu succes complicațiile medicale suferite în timpul sarcinii. Cum a fost afectat fătul ei de această situație?

Kardashian și Barker, membrul baterist al trupei Blink-182, au reușit să conceapă primul lor copil împreună după o luptă îndelungată cu infertilitatea. Kourtney, în vârstă de 44 de ani, are deja trei copii cu fostul său partener de viață, Scott Disick, în timp ce muzicianul are doi copii dintr-o relație anterioară și, de asemenea, este tatăl unui copil vitreg.

Ce este operația fetală?

Operația fetală este o procedură relativ recent dezvoltată, prin intermediul căreia se efectuează tratamente asupra fătului în timp ce acesta se află în uterul mamei sale. Acest tip de intervenție chirurgicală este necesar pentru a corecta probleme medicale care ar fi dificil de tratat după nașterea copilului.

Această formă de intervenție devine o opțiune importantă atunci când medicii consideră că fătul se află în pericol de moarte și că șansele de supraviețuire după naștere sunt reduse.

În Statele Unite, numai 20 de spitale au capacitatea de a efectua astfel de proceduri, care se împart în două categorii principale. Prima dintre ele este operația deschisă, care implică parțiala scoatere a fătului din uter pentru a permite medicilor accesul la zona afectată. După încheierea intervenției, fătul este repus în uter, iar acesta este suturat.

Această metodă este utilizată în cazurile în care fătul suferă de un defect congenital care îi blochează căile respiratorii și necesită o intervenție imediată pentru ca nou-născutul să poată respira autonom după tăierea cordonului ombilical.

Operația fetoscopică reprezintă a doua formă de intervenție chirurgicală asupra fătului și este minim invazivă. Nu necesită extragerea fătului din uter și se efectuează folosind un telescop cu fibre optice pentru a corecta defectele congenitale fără a face incizii majore. Acest tip de operație este mai puțin traumatic pentru atât mama, cât și copilul nenăscut și reduce riscul de naștere prematură.

Articole similare

Top citite
Foto ilustrativ: Pexels.com

Principalul suspect în cazul asasinării lui Tupac Shakur, arestat după 27 de ani de la moartea rapperului

Omega 3

Care este cel mai bogat aliment în Omega 3

Foto: Facebook Nicusor Dan

Străzi Deschise – București, 30 septembrie - 1 octombrie. Programul activităţilor

A început The Night-Art Festival la Timișoara: Instalații de lumină, muzică și artă nocturnă timp de două săptămâni

Foto: Pexels.com

De ce unii copii obosesc ușor. Explicația ar putea fi deficiența unei vitamine

Top 10 destinații pentru o vacanță de toamnă în România: Pexels

Top 10 destinații pentru o vacanță de toamnă în România


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top 10 destinații pentru o vacanță de toamnă în România

Află unde poți să mergi într-o vacanță superbă toamna...