Kumamoto: Orașul care introduce roboți la școală în locul elevilor
Autor: , Echipa RadioDCNews | Dată: 11 sep 2023, 09:41
Autoritățile municipale din Kumamoto, un oraș din Japonia, au anunțat că intenționează să utilizeze roboți pentru a oferi elevilor posibilitatea de a participa la cursuri în mod virtual, ca parte a eforturilor lor de a combate absenteismul școlar în creștere.

Copiii vor avea posibilitatea să îi controleze de la distanță pe roboții care îi vor reprezenta la școală, permițându-le să participe la cursuri și să interacționeze cu colegii lor. Acești roboți, având o înălțime de aproximativ un metru, vor fi capabili să se deplaseze autonom în interiorul școlii și să participe la diverse evenimente, conform informațiilor difuzate în mass-media și preluate de AFP și Agerpres.

Un oficial din orașul Kumamoto, Maki Yoshizato, a menționat că, deși comunicarea prin intermediul acestor roboți nu este complet realistă, ea poate oferi copiilor care se simt nesiguri și reticenți în interacțiunea cu ceilalți cel puțin un sentiment de realitate.

"Ne așteptăm ca această inițiativă să contribuie la reducerea temerilor psihologice ale copiilor", a adăugat el.

Orașul Kumamoto, care a introdus deja săli de clasă virtuale în metavers pentru a lupta împotriva absenteismului, are planuri să testeze acești roboți în luna noiembrie, sub condiția aprobării bugetului necesar. "Este deosebit de important să oferim mai multe opțiuni de studiu elevilor care nu pot participa fizic la școală", a declarat primarul din Kumamoto, Kazufumi Onishi, luna trecută.

La fel ca și în alte țări, Japonia a înregistrat o creștere a absenteismului școlar în urma pandemiei de COVID-19, cu motive care variază de la dificultățile de integrare în grup până la hărțuire, conform unei anchete guvernamentale. La nivel național, numărul elevilor care nu au frecventat școlile primare și gimnaziale a atins un nivel record de 244.940 de copii în 2021, potrivit celui mai recent studiu realizat de Ministerul Educației.

Articole similare

Obiecte vechi de 5.000 de ani, descoperite în Egipt

Descoperire importantă făcută în Egipt.

Extragere Loto, 1 octombrie. Report uriaş la Joker

Duminica, 1 octombrie, vor avea loc noi trageri Loto.


Top citite
Foto ilustrativ: Pexels.com

Principalul suspect în cazul asasinării lui Tupac Shakur, arestat după 27 de ani de la moartea rapperului

Foto: Facebook Nicusor Dan

Străzi Deschise – București, 30 septembrie - 1 octombrie. Programul activităţilor

Omega 3

Care este cel mai bogat aliment în Omega 3

Sursă foto: Pexels

Cum trăiește o tânără de 21 de ani din Italia într-un castel vechi de 900 de ani. Palatul Sannazzaro are 45 de camere / video

Tragedie în Brazilia. Peste 100 de delfini au fost găsiţi morţi

Foto: Pexels.com

Şase persoane au murit într-un incendiu produs într-un club din Spania


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Obiecte vechi de 5.000 de ani, descoperite în Egipt

Descoperire importantă făcută în Egipt.

Și roboții pot deveni enervanți, la fel ca unii oameni

Un experiment de realitate virtuală arată că roboții...