La mulți ani, Mike Patton! Cântărețul de la Faith No More împlinește 55 de ani
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Este un cântăreț, producător, compozitor, dar este cunoscut mai ales ca vocalistul principal al trupei de metal alternativ Faith No More.

Cunoscut pentru măiestria sa vocală, tehnicile diverse de cântat, gama largă de proiecte, influențele care transcend stilul, imaginea publică excentrică și disprețul față de industria muzicală, Patton a fost lăudat de critici și a influențat mulți cântăreți contemporani.

Patton este declarat ca având o gamă vocală de șase octave. El a cunoscut cel mai mare succes cu grupul Faith No More, deși au înregistrat un singur hit în SUA, au obținut trei single-uri de top 20 în Marea Britanie.

Patton este un critic deschis, chiar batjocoritor, al industriei muzicale mainstream și a fost un campion al muzicii non-mainstream despre care spune că a "căzut prin crăpături".

Patton este, de asemenea, co-fondator și vocalist principal al trupei Mr. Bungle și a cântat cu Tomahawk, Fantômas, Moonchild Trio, Kaada/Patton, Dead Cross, Lovage, Mondo Cane și Peeping Tom. 

După ce membrii trupei Faith No More au ascultat a doua casetă demo a lui Mr. Bungle în 1987, l-au abordat pe Patton pentru a da o audiție ca solist în 1988. Trupa a încercat peste cincisprezece cântăreți pentru a ocupa acest rol, inclusiv Chris Cornell de la Soundgarden, dar au optat pentru Patton având în vedere versatilitatea sa. 

În lunile următoare au susținut câteva concerte împreună, iar Patton avea să fie anunțat oficial ca fiind noul lor cântăreț în ianuarie 1989, înlocuindu-l pe Chuck Mosley, ceea ce l-a forțat pe Patton să renunțe la studiile sale la Humboldt State University. Mosley a format ulterior trupele Cement și VUA, și a avut câteva reprezentații speciale "unice" la spectacole cu Faith No More și Patton înainte de a muri în 2017.

Articole similare

Rugăciunea zilei de joi. Citește-o cu atenție!

Această rugăciune poate fi rostită în fiecare dimineață...


Top citite
Foto: Costinești, flickr/brianj.lowe

Cazarea în Costinești, mai scumpă decât în Bali. Venirea lui Travis Scott a aruncat în aer prețurile

Captura Instagram

Kim Kardashian a plimbat câinii Madonnei când era copilă

Foto: Pixabay

Praf saharian peste România. Dr. Beatrice Mahler, avertisment: Ce nu este recomandat în astfel de momente

Captura Facebook

Astăzi este ziua Barbrei Streisand! Cântăreața a împlinit 82 de ani

Taylor Swift / Foto: Eva Rinaldi / Flickr

Impactul Taylor Swift! Ce au făcut fanii cântăreței într-un pub din Londra

Sursă foto: Freepik

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic avocado


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Joe Biden interzice TikTok în SUA! Ce o să se întâmple

Președintele Biden tocmai a semnat un proiect de lege...

pixel