Ladislau Boloni a spus de ce nu a preluat naţionala României: De ce nu se acceptă timp de muncă?
Autor: , Florin Ravdan | Dată: 07 iun 2023, 07:29
Ladislau Boloni, antrenorul care a reuşit să promoveze în Ligue 1 cu Metz, a spus de ce nu a semnat cu echipa naţională a României. 

"După ce am hotărât că nu accept asemenea condiții (n.r. – cele impuse de FRF în timpul negocierilor), am puterea să închid acest capitol și nu mă mai gândesc la asta. În momentul respectiv, îmi puneam întrebarea: De ce nu se acceptă timp de muncă? Dacă vine un începător, înțeleg, dar dacă vine unul pe care-l cauți din Franța, atunci de ce nu-i dai mai mult timp? N-am găsit încă răspunsul. Au fost cele două săptămâni, la Târgu Mureș, deosebit de grele, pentru că îmi era teamă să accept. Mai ales că știam ce greutăți aveam în față, dar, ca un copil, îmi doream să dovedesc.

Dacă aș fi avut timp să-mi găsesc un grup de jucători pe care aș fi putut să clădesc... Credeam că un Chiricheș, Stanciu, Tătărușanu, ne-ar fi putut ajuta să formăm un grup mic, care să atragă încă 4-5 jucători care să înțeleagă strategia mea despre fotbal. A fost și încă e un moment bun că să se creeeze acest grup și România să se poată bate unde își dorește“, a explicat Ladislau Boloni la Digisport. 

Ce condiţii i-a pus FRF 

"Nu se poate un contract fără obiective. Ca să ajungi la Euro 2024, trebuie să ai o echipă care să confirme în cele opt meciuri de anul acesta (n.r. – două amicale în martie 2022, plus cele șase meciuri din Liga Națiunilor). Ce faci dacă pierzi toate meciurile?", spunea, la acea vreme, Mihai Stoichiţă, directorul sportiv al FRF, după ce Edi Iordănescu a fost numit selecţioner. 

De obiective s-a uitat, însă, după Liga Naţiunilor, unde România a terminat grupa pe ultimul loc. 

România, meciuri cu Elveţia şi Kosovo. Iordănescu: Ne-am pregătit pentru a găsi soluţii, nu alibiuri

"Am fost bucuros să regăsesc în rândul tricolorilor cu ocazia acestei reuniri spiritul pozitiv și mentalitatea de luptă pe care le-am construit împreună în ultima perioadă și pe care le-am consolidat cu un start bun în aceste preliminarii.

Suntem conștienți că pentru mulți dintre jucători sezonul la echipele de club nu a fost unul la nivelul așteptărilor în privința obiectivelor și că această lună aduce cu ea destul de multă incertitudine legată de viitorul lor. Dar responsabilitatea tricoului României și a mizei acestor două deplasări din Kosovo și Elveția depășesc orice dezamăgiri sau frământări din plan personal.

Avem în față o provocare dificilă pentru care e nevoie de concentrare totală, împotriva unor adversari de un nivel foarte bun. Putem demonstra că merităm calificarea la EURO 2024 doar dacă mintea, sufletul și toate calitățile fotbalistice vor fi puse în slujba obiectivului României. Și sunt sigur că putem asta!

Chiar dacă ne lipsesc jucători importanți din cauze medicale iar istoricul recent al primei reprezentative în partidele disputate în această perioadă a anului nu e unul prea fericit, ne-am pregătit pentru a găsi soluții și nu alibiuri. Tocmai de-aceea am început acest drum: ca să schimbăm lucrurile și să obținem calificări la turnee finale, nu pentru a ne raporta la trecut și la contexte.

Încrederea mea în fiecare dintre tricolori și în toți ca grup, așa cum ne-am consolidat în ultima vreme, este totală. Simt că maturizarea lor fotbalistică vine în același timp cu o coeziune pe care ne-am dorit-o, dincolo de potențialul lor evident.

Suntem încrezători și vreau să le transmit tuturor suporterilor români mesajul pe care îl împărtășesc și tricolorilor: uniți de tot ce avem mai bun în noi, cu gândurile și sacrificiile puse în slujba aceluiași obiectiv, vom ajunge acolo unde ne dorim: să ne bucurăm împreună!", a declarat Edward Iordănescu, conform FRF.ro. 

Articole similare

Top citite
Înregistrarea 8D care a speriat ascultătorii. Noul trend pe TikTok/ Photo by cottonbro studio

Înregistrarea 8D care a speriat ascultătorii. Noul trend pe TikTok

Mark Zuckerberg s-a fotografiat BĂTUT! Ce a pățit fondatorul Facebook/Instagram

Mark Zuckerberg s-a fotografiat BĂTUT! Ce a pățit fondatorul Facebook

Trendul care face ravagii pe TikTok. Faci NPC și primești zeci de mii de dolari/Freepik

Trendul care face ravagii pe TikTok. Faci NPC și primești zeci de mii de dolari

Tom Hanks avertizează asupra unei reclame care îi foloseşte imaginea pe baza inteligenţei artificiale/Facebook

Tom Hanks avertizează asupra unei reclame care îi foloseşte imaginea pe baza inteligenţei artificiale

Misterul absenței inelului de logodnă de pe degetul lui Meghan Markle/Sursa foto Agerpres

Misterul absenței inelului de logodnă de pe degetul lui Meghan Markle

Nelly Furtado, în lenjerie, vedetă în cea mai nouă campanie a brandului lui Kim Kardashian/Facebook

Nelly Furtado, în lenjerie, vedetă în cea mai nouă campanie a brandului lui Kim Kardashian


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole