Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
Numărul felinelor mari de la Safari Zoo din Lahore (nord-est) este în prezent atât de mare încât leii şi tigrii au acces cu rândul în spaţiile dedicate lor, a declarat pentru AFP directorul adjunct al grădinii zoologice, Tanvir Ahmed Janjua.
Prin vânzare, "nu numai că vom elibera spaţiu, dar vom reduce şi cheltuielile pentru carnea cu care sunt hrănite", a precizat el.
Responsabilii grădinii zoologice, care găzduieşte de asemenea şase tigri şi doi jaguari, intenţionează să scoată la licitaţie, joi, 12 lei tineri, cu vârste cuprinse între doi şi cinci ani.
Ca urmare a acestei iniţiative, unii dintre apărătorii drepturilor animalelor, precum World Wildlife Fund (WWF), au reacţionat. În opinia lor, felinele mari ar trebui transferate la alte grădini zoologice, iar femelele ar trebui sterilizate sau ar trebui să li se administreze contraceptive. "Schimburile şi donaţiile de animale între grădini zoologice reprezintă o practică acceptată pe scară largă", a spus Uzma Khan de la WWF.
"Din momentul în care o instituţie precum o grădina zoologică stabileşte un preţ pentru o specie sălbatică, încurajează comerţul, ceea ce contravine conservării", a argumentat ea.
În Pakistan, nu este însă neobişnuit ca unele persoane - cele mai înstărite - să deţină drept animale de companie lei, tigri sau alte exemplare din specii exotice, percepute drept simboluri ale bogăţiei. Proprietarii lor postează fotografii şi imagini video cu animalele pe reţelele sociale şi le închiriază ca recuzită pentru filme şi şedinţe foto.
Reprezentanţii grădinii zoologice, care au stabilit o sumă de pornire de 150.000 de rupii (700 de dolari) pe leu, speră că fiecare animal îşi va găsi un cumpărător pentru aproximativ două milioane de rupii (9.300 de dolari).
Însă, potenţialii cumpărători trebuie mai întâi să se înregistreze la autorităţile locale şi să demonstreze că deţin mijloacele necesare pentru a oferi felinelor îngrijirea şi adăpostul adecvate.
Anul trecut, o licitaţie la care erau scoşi la vânzare lei nu a putut avea loc deoarece potenţialii cumpărători nu deţineau documentele sau certificatele necesare, a amintit medicul veterinar al grădinii zoologice, Muhammad Rizwan Khan.
Nouman Hassan, care a intrat în vizorul autorităţilor după ce şi-a plimbat tigrul în lesă prin Lahore - al doilea oraş ca mărime al ţării -, plănuieşte să participe la licitaţie. "Voi încerca să cumpăr doi sau trei lei, asta-i sigur", a spus el, adăugând că vânzarea reprezintă de asemenea o oportunitate de diversificare a moştenirii genetice pentru colecţionarii care deţin deja mai mulţi lei.
În Pakistan, grădinile zoologice se disting prin mediocritatea spaţiilor de care dispun şi pentru îngrijirea precară a animalelor.
La sfârşitul anului 2020, grădina zoologică din capitala pakistaneză Islamabad, care a atras reacţii internaţionale pentru relele tratamente aplicate elefantulului Kaavan, a fost nevoită să-şi închidă porţile. Pahidermul obez, în vârstă de 36 de ani, a fost transferat ulterior într-o rezervaţie naturală cambodgiană.
Safari Zoo din Lahore, care se întinde pe 80 de hectare, este totuşi considerată una dintre cele mai primitoare din ţară. În opinia lui Muhammad Rizwan Khan, animalele primesc aici cea mai bună îngrijire posibilă, ceea ce se reflectă în fertilitatea lor. "Ele au o viaţă bună în captivitate cu noi", a spus medicul veterinar.
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Furtuna Boris a luat mai multe...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...