Lia Bugnar și Anghel Damian au continuat să lucreze împreună, după despărțire. Ce spune scenarista despre fostul partener de viață
Autor: Andreea Cercel
Data publicării:
Lia Bugnar a povestit puțin despre cum arată viața unui scenarist, care face și actorie, în același timp, dar a vorbit și  despre modul în care decurge colaborarea dintre ea și Anghel Damian.

Lia Bugnar și Anghel Damian au decis în urmă cu ceva timp să meargă pe drumuri separate după o relație de 9 ani de zile. La scurt timp după ce au făcut publică această veste, regizorul a intrat într-o relație cu Theo Rose, alături de care are astăzi și un copil minunat, pe nume Sasha. Cu toate acestea, chiar dacă au rupt legăturile pe plan personal, cei doi foști parteneri au rămas în legătură strânsă în ceea ce privește planul profesional. Aceștia lucrează în prezent la Cranul, serialul de pe Pro TV, iar toate deciziile cu privire la acțiune, scenariu, evoluția poveștii le iau doar împreună, dezvăluie Lia Bugnar.

„Ca să nu fim hoți, ideile nu sunt doar ale mele, sunt și ale lui Anghel Damian. El face un soi de schemă, după vine, o discutăm împreună, după care eu transform aceste lucruri în ce spun actorii, în ce se întâmplă. El face un fel de schelete inițial, pe care îl mai negociem împreună, deci primele idei ar fi ale lui. Mai nou, cam împreună le facem.”, a declarat Lia Bugnar, în exclusivitate pentru Spectacola.

Cum arată viața unui scenarist

Mai mult, viața unui scenarist nu este deloc una simplă, mai ales în cazul Liei Bugnar, care de cele mai multe ori se află pe scenă și din perspectiva unui actor. Astfel, chiar dacă ideal ar fie să scrie mereu acasă, în liniște, aceasta recunoaște că de foarte multe ori a fost nevoită să continue scenariile în turnee, în avion sau în alte lucruri în care nu era întocmai liniște.

„De atâtea sezoane a devenit o obișnuință. Deja îi știu pe fiecare în parte cum vorbesc. E adevărat că eu nu văd filmul, dar pentru mine sunt niște oameni foarte vii, e ca și cum îi cunosc, aproape că mi-e și frică să mă uit la film, pentru că în mintea mea îi am într-un anume fel. Deși, de fiecare dată când l-am văzut, a fost o surpriză foarte plăcută. 

Mai am de scris ultimul episod. Dacă suntem ordonați și harnici, eu cu Anghel, haide să punem cam 3-4 zile pe episod. Atunci ar veni vreo 50 de zile pentru un sezon. Uneori scriu prin avioane, prin mașini care mă duc la spectacole, lumea vorbește în jurul meu, iar eu scriu. Sunt momente în care nu poți să faci numai asta, că totuși viețile noastre artistice cuprind și alte lucruri, cel puțin a mea are mult teatru, dar până acum nu s-a întâmplat niciodată să nu respect deadline-ul, ne-am descurcat.”, a continuat aceasta.

Ce spune despre echipa pe care o formează alături de Anghel Damian

Astfel, chiar dacă nu mai sunt într-o relație, se pare că lucrurile dintre cei doi merg, în continuare, perfect, pe plan personal. Mai mult, actrița a vorbit și despre mitul conform căruia un actor improvizează adesea la cadru.

„Eu cu Anghel am lucrat foarte mult și în teatru împreună și zici că suntem o sectă, eu cred foarte tare în textul pe care-l fac acasă și dacă actorul este extraordinar de inspirat și improvizează ceva la cadru, e minunat, aia va rămâne, dar el nu vine la cadru în ideea ca lasă că văd eu ce fac, pentru că iese ceva murdar. De multe ori, eu stau acasă, scriu fraza bună, după care o stric, scriu și cu vocalele respective, eu nu scriu „de”, scriu „dă”, le dau și pronunția. Eu m-am obișnuit, a fost o provocare în plus pentru actori.”, a mai declarat Lia Bugnar.

Articole similare

Rugăciunea zilei de joi. Citește-o cu atenție!

Această rugăciune poate fi rostită în fiecare dimineață...


Top citite
Foto: Freepik

Elicopterul trimis de NASA pe planeta Marte a transmis ultimul său mesaj spre Terra

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

De ce a fugit prinţesa moştenitoare a tronului olandez în Spania: "Consecinţe enorme asupra vieţii sale". Și Mark Rutte a fost vizat

FOTO: captura video Instagram @Celine Dion

Documentarul despre Celine Dion va fi lansat în iunie

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Efectele pozitive ale mișcării asupra sănătății mintale

The Beatles

Filmul documentar "Let it Be" al trupei The Beatles a fost restaurat și se îndreaptă spre Disney+

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel