Lil Wayne, colaborare cu Will.I.am. O nouă ocazie pentru rapper-ul din New Orleans să demonstreze că e cel mai bun
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Lil Wayne apare pe cea mai nouă piesă a lui Will.I.am, intitulată „The Formula”.

Lil Wayne este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști hip-hop din lume, cu o carieră de peste două decenii și zeci de albume, mixtape-uri și colaborări de succes. Dar cine este omul din spatele numelui de scenă și cum a ajuns el să domine industria muzicală?

Lil Wayne s-a născut sub numele de Dwayne Michael Carter Jr. pe 27 septembrie 1982, în New Orleans, Louisiana . A crescut într-unul dintre cele mai sărace cartiere ale orașului, Hollygrove, unde a început să facă rap de la vârsta de 8 ani. A atras atenția lui Bryan Williams, fondatorul casei de discuri Cash Money Records, care i-a oferit o șansă să-și demonstreze talentul. Astfel, Lil Wayne a devenit membru al grupului Hot Boys, alături de Juvenile, B.G. și Turk, și a lansat două albume cu ei: Get It How U Live!! (1997) și Guerrilla Warfare (1999).

În 1999, Lil Wayne și-a făcut debutul solo cu albumul Tha Block Is Hot, care a vândut peste un milion de exemplare. Următoarele două albume, Lights Out (2000) și 500 Degreez (2002), nu au avut însă același succes comercial. Lil Wayne a decis atunci să-și schimbe strategia și să se concentreze pe mixtape-uri, adică înregistrări distribuite gratuit pe internet, fără intermediul unei case de discuri. Primul său mixtape solo a fost Da Drought (2003), care i-a adus recunoaștere în mediul underground. În același an, a fondat și propria sa casă de discuri, Young Money Entertainment, care avea să lanseze hituri cu Lil Wayne, Drake și Nicki Minaj.

Albumul care l-a consacrat pe Lil Wayne ca unul dintre cei mai importanți rapperi ai generației sale a fost Tha Carter (2004), care a ajuns pe locul 5 în topul Billboard 200 și a avut un single de succes, „Go D.J.”. Pe acest album, Lil Wayne și-a etalat versatilitatea și originalitatea ca artist, cu versuri profunde și ingenioase, care vorbeau unei largi categorii de public. De asemenea, a început să colaboreze cu alți artiști consacrați sau în ascensiune, cum ar fi Destiny’s Child, T.I., Kanye West sau Eminem.

Lil Wayne a continuat seria albumelor Tha Carter cu Tha Carter II (2005), Tha Carter III (2008), Tha Carter IV (2011) și Tha Carter V (2018). Fiecare dintre aceste albume a avut piese care au devenit hituri internaționale, cum ar fi „Fireman”, „Lollipop”, „6 Foot 7 Foot” sau „Mona Lisa”.

Lil Wayne a câștigat patru premii Grammy în 2009 pentru Tha Carter III și single-urile sale . A vândut peste 100 de milioane de discuri la nivel mondial și a fost numit „cel mai bun MC în viață” de revista Rolling Stone în 2008.

Articole similare

Top citite
Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze

Britney Spears a declarat că mama ei „a fost implicată” după ce paramedicii au fost trimiși să o trateze

Lumânare

A murit un actor cunoscut pentru rolurile sale din filmele Titanic şi Stăpânul inelelor / Video

Sursa: captură Youtube Fără Zahăr

Piesa zilei: Taranca | Fără Zahăr

Sursa: Freepik

Mai mult decât o simplă partidă: Filmul „Checkmate” dezvăluie laturi întunecate ale șahului

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Ce NU trebuie să faci în ziua de Paște

Care sunt cele mai populare tradiții, obiceiuri și superstiții de Paște

Echipa RadioDCNews vă urează să aveți un Paște fericit


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Piesa zilei: Carnival of Rust | Poets of the Fall

Ce piesă o să asculți pe repeat astăzi? Dacă nu te-ai...

pixel