Lista celor mai bine plătiți sportivi de la JO Paris 2024. Jucătorii NBA domină clasamentul
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
LeBron James va fi primul miliardar self-made care va concura la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris din 2024. Dar cine se mai află pe podiumul câștigurilor în baschet, tenis, golf și alte sporturi? Revista Forbes a realizat o trecere în revistă a celor mai bine plătiți sportivi care vor participa la aceste jocuri.

În timp ce Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor aduce, cu siguranță, un nou set de eroi, acestea nu vor crea mulți milionari noi. Mikaela Shiffrin, un schior alpin decorat, care a câștigat primul său aur la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, subliniază că „câștigarea unei medalii ajută la obținerea de oportunități, dar acest lucru este destul de efemer. Lumea merge mai departe destul de repede, așa că, dacă nu continui să demonstrezi succes sau valoare pe piață, entuziasmul medaliei dispare.”

Chiar și în sporturile olimpice populare, precum gimnastica, înotul sau atletismul, există puține speranțe de câștiguri mari direct prin competiție. Deși multe țări oferă bonusuri câștigătorilor de medalii – în Statele Unite, acestea sunt de 37.500 de dolari pentru aur, 22.500 de dolari pentru argint și 15.000 de dolari pentru bronz – lipsa ligilor profesioniste majore și intervalul de patru ani între Jocurile Olimpice înseamnă că sportivii trebuie să fie inteligenți în valorificarea faimei lor nou descoperite.

Simone Biles, o campioană olimpică de renume, a câștigat mai puțin de 100.000 de dolari din gimnastică în 2023, dar în afara sportului, a încasat 7 milioane de dolari din sponsorizări, conform estimărilor Forbes. Jucătoarea de badminton P.V. Sindhu, o vedetă de marketing în India, a avut venituri similare. Totuși, sportivii care reușesc să obțină astfel de câștiguri din sponsorizări sunt rari în afara ligilor profesioniste majore.

Clasamentul celor mai bine ălătiți sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Dacă Forbes ar întocmi un clasament al celor mai bine plătiți olimpici din această vară, fără a face diferențieri în funcție de sport, lista ar fi dominată de jucători NBA, jucători profesioniști de golf și vedete de tenis – sportivi pe care Forbes îi monitorizează pe tot parcursul anului, datorită contractelor mari și câștigurilor substanțiale din sponsorizări și afaceri.

NBA

Jucătorii NBA formează grupul de sportivi cel mai bine plătiți la Paris. Echipa SUA include șapte dintre cei 50 de sportivi cel mai bine plătiți din lume (opt, înainte ca Kawhi Leonard să se retragă din cauza unei accidentări). Există, de asemenea, 35 de jucători NBA activi în alte echipe. Canada, de exemplu, are 10 jucători NBA cu un salariu mediu de 16,2 milioane de dolari. Majoritatea baschetbaliștilor câștigă mai mult din salariile lor NBA decât din sponsorizări, cu excepția lui LeBron James și Giannis Antetokounmpo.

Tenis

La tenis feminin, jucătoarele domină clasamentele de venituri. Iga Świątek, campioană de cinci ori la Grand Slam și numărul 1 mondial, are sponsorizări de la Rolex, Porsche, Visa și On. Coco Gauff, numărul 2 mondial, a adăugat recent sponsorizări de la Ray-Ban și Carol’s Daughter. Naomi Osaka, care va reprezenta Japonia, speră să își recâștige titlul de cea mai bine plătită sportivă din lume.

Golf

Nelly Korda a dominat LPGA Tour în acest sezon, câștigând peste 3 milioane de dolari în premii și cinci turnee consecutive. Ea are sponsori de renume precum Delta Air Lines, Goldman Sachs și T-Mobile. Jon Rahm, care a trecut la turneul LIV Golf, a avut cele mai mari câștiguri datorită unei plăți inițiale de 175 de milioane de dolari.

Fotbal Feminin

Din echipa USWNT de la Paris lipsesc Alex Morgan și Megan Rapinoe, dar mai multe jucătoare câștigă acum peste 1 milion de dolari. Prima poziție este ocupată de Alexis Putellas, câștigătoare a Ballon d’Or Féminin și cu mai mult de 10 contracte de sponsorizare pe termen lung.

Articole similare

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...


Top citite
FOTO: Agerpres

Filmul atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

Selena Gomez este oficial miliardară

Selena Gomez este oficial miliardară

Captura Instagram

Michele Morrone a scris un story în limba română: Fac un apel la televiziuni

Sursa - Pexels

Clătite proteice fără făină – micul dejun perfect pentru un boost de energie

Nicușor Dan

Capitala sărbătorește 565 de ani. Nicușor Dan: Va avea loc cel mai mare eveniment de video mapping din lume

FOTO: Pexels

Mierea românească de salcâm, vedeta Festivalului European BIO și al Tradițiilor Locale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Selena Gomez este oficial miliardară

Valoarea netă a Selenei Gomez a depășit 1 miliard de...

Concertele din acest WEEKEND de la RADIODCNEWS

Vă invităm să ascultați cele mai electrizante și...

pixel