Loterie națională pentru a încuraja vaccinarea. Măsura luată de autoritățile din Austria
Autor: radiodcnews Team | Dată: 20 ian 2022, 11:23
Guvernul de coaliţie din Austria, condus de conservatori, a anunţat joi că va organiza o loterie naţională pentru a-i încuraja pe cei nehotărâţi să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus, cu câteva ore înainte ca parlamentul austriac să supună la vot obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 în această ţară, informează Reuters.

Aproximativ 72% din populaţia Austriei este vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19, unul dintre cele mai mici procente din vestul Europei.

Numărul de noi contaminări zilnice a înregistrat noi recorduri miercuri, în condiţiile în care varianta extrem de contagioasă Omicron continuă să se răspândească, însă guvernul de la Viena vrea să evite o nouă carantină la nivel naţional, după ce ţara a ieşit din al patrulea său lockdown în urmă cu numai o lună.

"Ce se poate câştiga la loteria vaccinării? Vouchere!", a declarat cancelarul Karl Nehammer într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu lidera opoziţiei social-democrate, Pamela Rendi-Wagner, cu care s-a negociat această măsură.

Nehammer a spus că el doreşte să existe o recompensă financiară pentru cei care se vaccinează şi a adăugat: "Am învăţat din trecut şi am văzut că loteria vaccinării este cel mai bun mijloc posibil pentru a înfiinţa un asemenea sistem" de recompensare.

Bilet pentru fiecare doză făcutăPersoanele, deja vaccinate sau încă nu, vor primi câte un bilet pentru fiecare doză făcută: câte trei bilete în total pentru cei care îşi fac şi doza booster.

Fiecare al zecelea bilet va câştiga un voucher în valoare de 500 de euro, a spus Nehammer, fără a preciza cum vor putea fi folosite aceste vouchere.

Camera inferioară a Parlamentului Austriei urmează să voteze mai târziu în cursul zilei de joi un proiect de lege care face vaccinarea obligatorie pentru toţi adulţii din Austria, în caz contrar fiind aplicate amenzi, iniţial de 600 de euro şi ajungând până la 3.600 de euro dacă prima amendă este contestată fără succes în justiţie.

Atunci când această lege va intra în vigoare, pe 1 februarie, Austria va fi prima ţară din Uniunea Europeană (UE) care va introduce obligativitatea vaccinări împotriva COVID-19 pentru toate persoanele adulte, aminteşte Reuters, scrie Agerpres. 

Articole similare

APIA, anunț de ultimă oră pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură...


Top citite
Casa Rihannei a fost înconjurată de poliție. Ce s-a întâmplat cu artista

Casa Rihannei a fost înconjurată de poliție. Ce s-a întâmplat cu artista

Alex Velea: Dacă aș începe să dau și dedicații aș veni acasă cu triplu banii pe care îi fac acum / Facebook

Alex Velea: Dacă aș începe să dau și dedicații aș veni acasă cu triplu banii pe care îi fac acum

Berea praf nu este o idee nouă

O berărie din Germania a inventat berea praf. Ce spun experții

Oamenii "vor atinge nemurirea până în 2031", prezice un expert în științe / Photo by David Cassolato

Oamenii "vor atinge nemurirea până în 2031", prezice un expert în științe

Surorile Kardashian au "INCENDIAT" Instagramul după ultima lor postare

Uite ceasul, NU e ceasul! Macron a sfidat populația franceză lovită de inflație


Cele mai noi articole

Buna Vestire! Ce este interzis să faci sâmbătă, 25 Martie

Sărbătoarea cu cruce roșie numită ,,Buna Vestire” este...

Americanii descoperă magazinele cu zero deșeuri

Pasta de dinți la borcan, sirop de arțar vărsat,...