Nicki Minaj anunță un nou album și un nou turneu
Nicki Minaj și-a anunțat fanii că pot aștepta un nou...
Rezultatele cercetărilor recente arată că postura scheletului Lucy nu este repetat în niciuna dintre speciile care trăiesc astăzi pe pământ.
Lucy aparţine speciei dispărute australopithecus afarensis şi a fost descoperită în nordul Etiopiei în 1974, fiind unul dintre cele mai complete schelete de maimuţe antropomorfe identificate până acum.
Cercetătorii au realizat un model 3D ale muşchilor membrelor inferioare şi au concluzionat că Lucy putea să îşi îndrepte genunchii, ceea ce îi permitea să stea în picioare aşa cum stăm noi, oamenii, scrie Rador, citând BBC.
Muşchii puternici ai picioarelor au condus la concluzia că Lucy putea trăi în zone cu arbuşti şi tufişuri, dar putea să trăiască şi în copaci, aşa cum trăiesc maimuţele de astăzi.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, Lucy era foarte bine dotată pentru a trăi în ambele habitate.
Cel mai cunoscut strămoş fosil al oamenilor - botezat de oamenii de ştiinţă Lucy - a murit în urma unei căzături din copac, potrivit unui studiu publicat în revista Nature. Scheletul fosilizat datează de acum 3,2 milioane de ani.
Lucy a fost descoperită în 1974 în Etiopia de paleoanthropologist Donald Johanson. Mai exact, cercetătorul a descoperit mai multe mii de bucăţi de os fosilizat care reprezenta 40% din scheletul unei femei din specia Australopithecus afarensis, scrie Adevarul. Specimenul datează de acum 3,2 milioane de ani. Scheletul prezintă un mic craniu înrudit cu cel al maimuţelor şi dovezi ale faptului că Lucy se deplasa pe două picioare.
Image by macrovector on Freepik
Nicki Minaj și-a anunțat fanii că pot aștepta un nou...
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...
Zayn Malik a adus un omagiu...
Zayn Malik a adus un omagiu...
Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...