"Lupt pentru Italia. În România, viaţa era greal". Sportiv de origine română, campion naţional în Italia. Când nu boxează, lucrează în construcții: "Nu vreau stres"
Autor: Ema Apostu
Data actualizării:
Data publicării:
Dragan Lepei, vrâncean de origine, a câştigat la Empoli, în Toscana, titlul italian la Box, categoria semigrea.

Tânărul de 33 de ani, originar dintr-un sat de lângă Adjud, a cucerit centura învingându-l la puncte pe Giovanni Carpentieri, după un meci care s-a încheiat cu un verdict unanim (98-92, 97-93, 97-93). Pentru sportivul român este al doilea titlu cucerit în Peninsulă: el a fost deja campion al Italiei la categoria supermijlocie!

Deşi a câştigat de două ori titlul naţional, când nu este pe ring, tânărul munceşte în construcţii, ca mulţi români din Italia. El este angajat la o firmă din Ginestra Fiorentina, o localitate mică din regiunea Toscana.

"Lupt pentru Italia. În România, viaţa era grea. Aveam 7 milioane salariul"

"Eu lupt pentru Italia, aici m-am format ca boxer. Când am ajuns aici, nici nu ştiam ce e boxul. Nu ştiam decât să muncesc. În România, viaţa era grea, aveam 7 milioane salariul. De aceea, la 18 ani am venit în Italia. Am muncit mai întâi în Puglia, apoi în Toscana, unde am început să lucrez în construcţii. Am avut şansa să încep să fac box şi am început să câştig rapid meciuri, unul după altul. În 2017, când l-am doborât pe campionul francez, a fost o victorie care a schimbat totul, dintr-o dată am ajuns pe locul 1 în Italia, datorită punctajului obţinut în Franţa. Am şi căzut, am mers mai departe", a spus Dragan Lepei, scrie Rador, citând rotalianul.com.

"Lucrez ca angajat, în construcţii"

"În primii doi ani de carieră, când nu eram încă profesionist, am câştigat cam 25 de meciuri din 30, a fost o evoluţie foarte rapidă. Apoi au fost multe meciuri importante, ca cel din 2021, din Germania, pentru titlul de campion internaţional IBO, împotriva cubanezului Willian Scull (atunci Dragan a pierdut, n.red.) sau cu polonezul Czyzyk, (în meciul pentru titlul continental din 2022 din Polonia). Atunci am pierdut la puncte, deşi practic aproape câştigasem, ştii cum e câteodată!", a povestit sportivul.

"Lucrez ca angajat, în construcţii. Nu vreau stres: când termin programul de muncă, e gata! Meciurile afară, în străinătate, sunt importante. Poţi câştiga 7000, 8000 de euro. Îi pui deoparte, îi strângi. Aşa mi-am cumpărat o casă aici, plătesc rate", a spus Dragan Lepei.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Sursa Foto Instagram Iulia Albu

Război tăcut între Iulia Albu și Mihaela Borcea! Ce a dus la ruptura definitivă dintre ele

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel