Majoritatea largă pentru Partidul Laburist și noul prim-ministru Keir Starmer și impactul asupra muzicii
Autor: Mihai Preda
Data actualizării:
Data publicării:
Anticiparea unui guvern laburist în ultimii doi ani a permis industriei muzicale să-și concentreze eforturile de lobby și să construiască relații cu noua administrație.

Fanul Arsenal Sir Keir Starmer, potrivit declarațiilor sale de ospitalitate pentru Parlamentul trecut, este interesat în principal de fotbal, cu peste 20 de meciuri urmărite. În ceea ce privește muzica live, registrul parlamentar arată că a acceptat bilete de la SJM pentru a vedea Coldplay pe Stadionul Etihad din Manchester anul trecut, în timp ce Global i-a oferit patru bilete la Jingle Bell Ball la O2 în decembrie 2023 (după o vizită în anul precedent). Pentru o "oprire de campanie", el a participat recent la un spectacol al turneului Eras al lui Taylor Swift pe Stadionul Wembley.

Noua cancelară, Rachel Reeves, a vorbit cu consiliul UK Music în 2017, când era o stea în ascensiune în Parlament, și este conștientă de importanța problemelor precum Brexit, protecția drepturilor de autor și IP pentru industria muzicală în contextul creșterii AI.

În timp ce noul guvern poate să nu fie pregătit să crească cheltuielile, există potențial pentru sprijinirea sectorului muzical în domenii precum îmbunătățirea turneelor în UE pentru artiști și echipaj și educația muzicală pentru a dezvolta talentul.

Angajamentele pentru educație și sprijinirea talentului

La începutul acestui an, Sir Keir Starmer s-a angajat să deschidă artele pentru tinerii din medii mai diverse. El a recunoscut, de asemenea, că Marea Britanie este una dintre cele trei țări exportatoare nete de muzică, așa că există așteptări ca noul guvern să sprijine mai mult talentul britanic în străinătate. În ultimii ani, au existat apeluri pentru o strategie muzicală mai ambițioasă, asemănătoare cu cea din Coreea de Sud, pentru a crește veniturile și chiar puterea soft a Marii Britanii prin cultură.

Pierderi importante în alegeri

Unul dintre loviturile pentru eforturile de lobby ale industriei muzicale este pierderea locului din Bristol Central de către secretarul pentru cultură din umbră, Thangam Debbonaire, în fața co-liderului Verzilor, Carla Denyer – un rezultat devastator pentru Debbonaire, care a urmărit cum partidul ei a intrat la guvernare. Fostă violoncelistă profesionistă, Debbonaire a fost în rolul de cultură pentru laburiști din toamna trecută și a fost vorbitorul principal la un eveniment BPI în aprilie despre educație și dezvoltarea talentului. Dar acum este în afara Parlamentului, ceea ce înseamnă că industria trebuie să aștepte numirea unui nou secretar pentru cultură și apoi să se reorganizeze pentru a asigura sprijinul guvernului.

Reacții din partea industriei muzicale

Dr. Jo Twist, director executiv al BPI, a declarat: „Felicitări noului guvern laburist – așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a promova industria noastră muzicală de top mondial. În conformitate cu prioritățile stabilite în timpul campaniei, împărtășim ambițiile de a permite creativității umane să prospere, susținută de un cadru solid de proprietate intelectuală și angajamente de susținere a educației creative. Aceste declarații se aliniază îndeaproape cu cele cinci priorități pe care le-am stabilit la începutul acestui an și doar prin implicare constructivă cu industria guvernul va putea îndeplini aceste angajamente în beneficiul industriilor noastre creative colective.”

Impactul pe termen lung asupra industriei muzicale

Pe măsură ce rezultatele au venit peste noapte din circumscripții, Music Week examinează câțiva dintre cei mai importanți parlamentari pentru muzică din noul Parlament, precum și pe cei care și-au pierdut locurile sau au ratat ocazia ca primii candidați...

Noua majoritate laburistă oferă oportunități pentru industrie, dar și provocări pe termen scurt, mai ales în contextul schimbărilor politice și economice. Industria muzicală speră la o colaborare strânsă cu noul guvern pentru a asigura un viitor prosper și inovator pentru muzica britanică.

Articole similare

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

Decizie strategică: Dormitul separat pentru un somn mai bun

Sforăitul, variațiile de temperatură, furtul de pături...


Top citite
Foto: Pexels

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Foto: Agerpres

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: Fostul președinte rănit la un miting de campanie

Foto: Pexels

Rapperul Wiz Khalifa arestat la Beach Please pentru că a fumat o țigară cu marijuana

Foto: Agerpres

Cazul de omor involuntar împotriva lui Alec Baldwin a fost respins în mod surprinzător de un judecător din New Mexico

Foto: Pexels

Dr. Ruth Westheimer: Pioniera educației sexuale în cultura americană

Foto: Agerpres

Taylor Swift inspiră fanii să depășească problemele de imagine corporală și tulburările alimentare, conform unui nou studiu


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Preotul DJ care combină credința cu muzica /video

Preotul portughez Guilherme Peixoto a câștigat faimă...

pixel