Inteligența artificială i-a spus unui student să moară! Ce s-a întâmplat cu adevărat
Un student la o universitate...
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sf Parascheva din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat, joi, că a început să crească numărul persoanelor internate din cauza COVID-19 la nivelul municipiului Iaşi, însă acest trend este normal şi, în opinia sa, nu va exista un val şase al pandemiei, transmite Agerpres.
Potrivit sursei citate, la Spitalul de Boli Infecţioase numărul pacienţilor internaţi cu patologie COVID-19 a ajuns în ultima săptămână la 17, doi dintre aceştia necesitând îngrijire şi monitorizare 24 din 24 de ore în unitatea mobilă de terapie intensivă.
"Trendul ascendent al infectărilor de COVID-19 este unul normal dat fiind faptul că acesta este primul an în care oamenii au revenit la normalitate, la viaţa de dinainte de pandemie, pleacă în concedii, participă la evenimente, mai ales ales acum când ne bucurăm de o vară frumoasă", a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf.Parascheva" din Iaşi.
În opinia acestuia, nu va exista valul şase al pandemiei de COVID-19, dar cu siguranţă va exista o creştere a numărului de pacienţi COVID-19.
"Preconizam ca acest lucru să se întâmple pe la sfârşitul verii, începutul toamnei, dar fenomenul este mult mai precoce. Spitalul de Boli Infecţioase este pregătit să facă faţă oricărei situaţii aşa cum a făcut şi până acum, cu respect şi grijă faţă de fiecare pacient care ne trece pragul", a precizat dr Florin Roşu.
Medicul spune că cea mai bună metodă de prevenţie este purtarea măştii în spaţiile publice aglomerate, cum ar fi spre exemplu, magazinele.
Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București, susține în schimb că ne putem aștepta la un val 6 al pandemiei COVID, însă, acesta va fi un val într-o perioadă în care ne obișnuim să conviețuim cu virusul.
"Putem să discutăm despre un val 6, doar că vorbim de un val care vine în etapa de conviețuire. La începutul anului 2022 spuneam că etapa pe care o avem în pandemie, pentru că pandemia nu s-a încheiat, este etapa în care conviețuim. Și spuneam și atunci că vor fi posibile creșteri și că numărul de infecții nu înseamnă neapărat o presiune la nivelul spitalelor.
Există un trend care este peste tot în Europa și nu numai. De fapt, noi trebuie să gândim așa… Partea prudentă se referă la faptul că oamenii care, din păcate, sunt în vârstă, au boli cronice, se pot infecta și pot într-o oarecare măsură să facă și forme severe. Ceea ce discutăm despre vaccinare, discutăm despre lucrurile pe care le putem face. Nu vorbim despre măsuri restrictive, vorbim despre o prudență pe care trebuie să o avem mai mult poate decât în lunile trecute când era o situație mai bună. Punctual, la ceea ce se întâmplă în spitale, este următoarea situație: sunt mai multe prezentări, de aici se selectează și oamenii care au nevoie să fie internați, iar la copii într-adevăr este o problemă. Ei fac forme ușoare, dar la copiii foarte mici, din păcate, ei trebuie să fie monitorizați în spital. Și atunci ajungem la punctul în care locurile sunt toate ocupate. Pentru că vă aduc aminte că în București și în zonele limitrofe, toți copiii care au infecții cu SARS-CoV-2 vin la Matei Balș. Ori este foarte greu de rezolvat și presiunea este crescută.", a declarat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.
Un student la o universitate...
Papa Francisc, care a evitat în...
Un student la o universitate...
Linkin Park marchează o nouă...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...