MApN, caricatură despre ruşi: Nu prea ne simţim în siguranţă
Autor: Giorgiana Croitoru
Data actualizării:
Data publicării:
Ministerul Apărării Naţionale din România a publicat o caricatură care face referire la amenințarea războiului dintre Rusia și Ucraina.

Ministerul Apărării Naţionale din România a postat pe pagina oficială de Facebook o caricatură prin care face trimitere la situaţia actuală privind tensiunile dintre Rusia şi Ucraina, dar şi despre efectele asupra ţării noastre în tot acest conflict politic.

"Constrânşi să treacă de la "revoluţia mondială", pe care nu reuşiseră să o declanşeze, la formula, mai modestă, a "socialismului într-o singură ţară", liderii sovietici s-au raportat mereu la problemele pe care "încercuirea capitalistă" le putea crea.

Teama perpetuă de o astfel de încercuire şi conştiinţa fragilităţii regimului politic au determinat leadership-ul sovietic să acţioneze permanent pentru asigurarea unui spaţiu protector la graniţele URSS. Comportamentul agresiv ascunde o mare vulnerabilitate și nesiguranță, se spune deseori în psihologie. ", a scris MApN pe pagina de Facebbok.

"Redactorul-șef al Observatorului militar, colonelul Florin Șperlea, creionează tabloul perspectivei sovietice asupra (in)securității și dinamicii politicii de influență asupra vecinilor de graniță, bazată pe analiza istorică", mai precizează ei, fâcând referire la articolul de pe blog. 

"Rusia nu are nevoie de un Război"

"Rusia nu are nevoie de un război cu Ucraina şi Vestul. Nimeni nu ne ameninţă, nimeni nu ne atacă. O politică bazată pe promovarea unei astfel de idei este imorală, iresponsabilă şi criminală, scriu, într-o petiție lansată în Rusia, intelectuali ruși, artiști, scriitori, activiști pentru drepturile omului și istorici. Cetăţenii Rusiei nu sunt întrebaţi de nimeni. (…) Cetăţenii Rusiei sunt de facto ostaticii unui aventurism criminal.

Războiul nu numai că nu corespunde intereselor Rusiei, dar este o ameninţare la adresa existenţei sale. Diplomaţia ţării nu poate lua o altă poziţie decât să respingă categoric un asemenea război, se arată în petiţie. Mai mult, generalul-colonel în rezervă Leonid Grigorievici Ivașov, președintele unei academii geopolitice rusești, a cărui candidatură la președinția Rusiei a fost respinsă din motive administrative în 2011, a precizat, într-un apel către Putin, venind din partea Adunării Ofițerilor Ruși, că suntem ofițeri ai Rusiei și cerem de la președintele Federației Ruse să renunțe la politica criminală de provocare a unui război în care Federația Rusă va fi singură împotriva forțelor combinate ale Occidentului.

Nu s-ar putea spune, așadar, că vocile lucide lipsesc din Rusia. Important este dacă Putin le aude și este dispus să țină seama de ele", scrie în blogul citat.

1. Foto: Face... (mapn--caricatura-despre-rusi-nu-prea-ne-simtim-in-siguranta_72738300.jpg)

 

Putin, pus la ZID de un general rus: Să renunţe la politica criminală și să-și dea DEMISIA! Rusia se află la limita SFÂRȘITULUI ca stat

p style="text-align:left;" data-index="1">Generalul rus în rezervă Leonid Ivașov îi cere președintelui rus Vladimir Putin să își dea demisia dacă nu o să se preocupe de problemele reale ale Rusiei și nu va "renunța la politica criminală de provocare a unui război" în Ucraina, într-un apel adresat public și citat de Deutsche Welle în limba rusă.

Cine este Leonid Ivaşov

Generalul în rezervă Leonid Ivaşov, fost responsabil cu cooperarea externă in Ministerul Apărării (1996-2001), în prezent şeful unei asociaţii a ofiţerilor din întreaga Rusie, a adresat apelul său şefului statului şi poporului rus. Ivașov se opune transformării conflictului legat de Ucraina în confruntări militare pe scară largă între Moscova şi ţara vecină.

Generalul în rezervă Leonid Ivaşov, fost responsabil cu cooperarea externă in Ministerul Apărării (1996-2001), se opune transformării conflictului legat de Ucraina în confruntări militare pe scară largă între Moscova şi Ucraina.

"Încercările de a face pe cineva prin ultimatumuri şi ameninţări cu recurgerea la forţă să iubească Federaţia Rusă şi conducerea rusă sunt lipsite de sens şi extrem de periculoase", se menţionează în apelul postat pe site-ul organizaţiei de ofiţeri încă din 31 ianuarie, dar care a intrat în atenţia mass-media abia duminică, 6 februarie, scrie Agerpres.

Utilizarea forţei militare va pune sub semnul întrebării însăşi existenţa Rusiei ca stat

 

Eventuala utilizare a forţei militare de către Moscova împotriva Kievului va pune sub semnul întrebării însăşi existenţa Rusiei ca stat, va învrăjbi pentru totdeauna popoarele celor două ţări şi va duce la moartea a zeci de mii de oameni, se menţionează în text, care afirmă că înrăutățirea tensiunilor legate de Ucraina "are un caracter artificial şi meschin pentru unele forţe", inclusiv din Federaţia Rusă.

Leonid Ivaşov, considerat de unii analişti apropiat de unele cercuri din cadrul Statului Major al armatei ruse, subliniază într-un apel că în acest caz, "Rusia se va confrunta cu sancţiuni extrem de severe şi se va transforma într-o ţară paria pe arena internaţională".

În textul intitulat "În ajunul războiului", generalul rus în rezervă spune că "Rusia (URSS) a fost forţată să ducă războaie (juste), când nu exista o altă opţiune". La ora actuală, în opinia sa, "ţara se află la limita încheierii istoriei sale".

Citește mai departe AICI

Articole similare

Rugăciune pentru Săptămâna Patimilor Domnului

Această rugăciune poate fi rostită în Săptămâna...

Echilibrul dintre viața profesională și personală

Cu toate cerințele și responsabilitățile zilnice, poate...

Rugăciuni pentru ziua de Florii

Aceste două rugăciuni se pot rosti în Duminica de Florii.


Top citite
Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Shakira / FOTO: Facebook

Shakira dezvăluie că problemele financiare ale familiei i-au dat o dorință neobosită de a reuși

Captura Youtube

Preotul robot cu inteligență artificială „Părintele Justin” este excomunicat din biserică după doar o zi

Printul Harry

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Fotografie de la Upendra Karki/Pexels

Avertizare OMS: Risc global pentru gripa aviară H5N1


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Billie Eilish anunță turul HIT ME HARD AND SOFT

Billie Eilish a dezvăluit datele turneului său "HIT ME...

Rihanna se bucură de faptul că este o „mamă de băiat"

Rihanna a dezvăluit că îi place să fie o mamă a...

Avertizare OMS: Risc global pentru gripa aviară H5N1

Marţi, un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a...

pixel