Marcel Ciolacu repară o gafă făcută de Mihai Tudose care ne-a adus o rușine istorică
Autor: , Anca Murgoci | Dată: 26 sep 2022, 17:46
Marcel Ciolacu repară o gafă făcută de Mihai Tudose.  

În 2018, Mihai Tudose îl lăsa cu ochii în soare pe Shinzo Abe, premierul de la acea vreme al Japoniei. Un premier japonez venea în România, lucru care se întâmplă o dată la 20-30 de ani, și n-a mai fost primit de Mihai Tudose, premier la acea vreme, pentru că acesta a ales să demisioneze exact în ziua respectivă. Întâlnirea ar fi fost o premieră în istoria relațiilor diplomatice dintre cei doi, dar fix atunci, România se afla în criză politică după demisia lui Tudose. 

Acum, după moartea lui Shinzo Abe, Marcel Ciolacu vrea să repare gafa lui Mihai Tudose

Președintele PSD a propus ca una dintre staţiile care vor compune viitoarea magistrală de metrou către Otopeni să poarte numele fostului premier Shinzo Abe.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că România şi Japonia au datoria să continue toate proiectele începute atât pe plan politic şi cât şi pe cel economic, cel mai important dintre acestea fiind formalizarea parteneriatului strategic dintre cele două state.

"România şi Japonia au datoria să continue toate proiectele începute atât pe plan politic, cât şi economic. Acesta este mesajul pe care i l-am transmis prim-ministrului Japoniei, Fumio Kishida, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o împreună cu premierul Nicolae Ciucă. Cel mai important obiectiv este să reuşim să accelerăm formalizarea Parteneriatului Strategic dintre ţările noastre, un parteneriat solid care să fie fundamentat pe patru direcţii principale: politic, de securitate, economic şi cultural-ştiinţific. Sunt convins că acest parteneriat va consolida direcţia României de a fi un partener puternic şi credibil al Japoniei, atât în avansarea relaţiilor bilaterale, cât şi în ceea ce priveşte legăturile sale cu NATO şi Uniunea Europeană", a scris Ciolacu pe Facebook.

El i-a transmis premierului Fumio Kishida că şi-ar dori ca una dintre staţiile care vor compune viitoarea magistrală de metrou către Otopeni să poarte numele fostului premier Shinzo Abe, "în semn de respect şi mulţumire pentru eforturile intense pe care le-a depus de-a lungul timpului în consolidarea relaţiilor dintre România şi Japonia".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi prim-ministrul Nicolae Ciucă se află, de luni până miercuri, în Japonia, unde participă la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe.

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.