Mark Zuckerberg a calificat presiunile autorităţilor americane din perioada pandemiei COVID drept "o greşeală"
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
 Mark Zuckerberg, CEO al Meta, a declarat luni că presiunea exercitată de guvernul SUA asupra platformelor sale de socializare pentru a elimina conţinutul legat de COVID-19 în 2021 a fost "o greşeală", potrivit unei scrisori adresate unei comisii a Congresului american, transmite marţi AFP.

În această scrisoare adresată preşedintelui Comisiei Judiciare a Camerei Reprezentanţilor, Jim Jordan, şi făcută publică de republicanii care sunt membri ai acesteia, Mark Zuckerberg abordează controversele legate de moderarea conţinutului de pe platformele sale în perioada pandemiei.

Aceste declaraţii vin cu puţin peste două luni înainte de alegerile prezidenţiale americane.

În ceea ce priveşte pandemia, fondatorul Facebook a spus că în 2021 administraţia Biden "a făcut presiuni repetate aspra echipelor noastre timp de luni de zile pentru a cenzura anumite conţinuturi legate de Covid-19, inclusiv umor şi satiră".

"Cred că presiunea guvernului a fost o greşeală şi regret că nu am fost mai sinceri în privinţa asta", a scris Mark Zuckerberg.

"Sunt convins că nu trebuie să ne compromitem standardele de conţinut din cauza presiunilor din partea oricărei administraţii şi suntem pregătiţi să ripostăm în cazul în care o astfel de situaţie va apărea din nou", a asigurat el.

Republicanii americani consideră scrisoarea "o mare victorie pentru libertatea de exprimare", mai notează AFP care aminteşte că în ultimele luni, republicanii din Congres au vizat unele reţele de socializare şi companii de tehnologie, acuzându-le că suprimă sau cenzurează opiniile conservatoare.

Despre Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg este cofondatorul și actualul CEO al Meta Platforms (fosta Facebook, Inc.), una dintre cele mai mari și influente companii de tehnologie din lume. Născut pe 14 mai 1984 în White Plains, New York, Zuckerberg este cunoscut pentru revoluționarea modului în care comunicăm și interacționăm prin intermediul platformelor de social media.

Zuckerberg a crescut într-o familie de clasă mijlocie și a demonstrat încă de mic o pasiune pentru informatică și programare. În timpul studiilor la Universitatea Harvard, în 2004, alături de colegii săi Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz și Chris Hughes, Zuckerberg a lansat o platformă de socializare numită inițial The Facebook. Aceasta a fost destinată inițial studenților de la Harvard, dar în scurt timp s-a extins la alte universități și apoi la publicul larg, devenind una dintre cele mai importante platforme de socializare din lume.

Sub conducerea lui Zuckerberg, Facebook a crescut exponențial, ajungând să aibă miliarde de utilizatori activi în întreaga lume. În timp, compania a achiziționat și alte platforme populare, cum ar fi Instagram, WhatsApp și Oculus VR, transformându-se într-un gigant al tehnologiei, redenumit ulterior Meta Platforms în 2021, pentru a reflecta ambițiile sale de a dezvolta un „metavers” – un spațiu virtual care combină realitatea augmentată și realitatea virtuală.

Zuckerberg este cunoscut pentru stilul său de conducere minimalist și pentru viziunea sa ambițioasă de a conecta oamenii din întreaga lume. Deși a fost lăudat pentru succesul său imens în afaceri, Zuckerberg a fost, de asemenea, subiectul unor critici și controverse majore legate de confidențialitatea utilizatorilor, rolul dezinformării pe platformele sale și implicarea Facebook în politică.

Articole similare

Top citite
Captura Youtube

Andreea Bănică rupe tăcerea despre criticile dure după videoclipul viral cu ea

Captura Youtube

Românii, pregătiți pentru alegeri? Ce spun despre viitorul președinte și cei 14 candidați (VIDEO)

Papa Francisc / FOTO: https://www.facebook.com/PAPAFRANCESCOMARIOBERGOGLIO/photos

Papa Francisc spune că fondul de pensii al Vaticanului se confruntă cu un ''grav dezechilibru''

Captura Youtube

Bruno Mars şi Rosé interpretează pentru prima dată hitul lor viral ''APT.''

Ce i-a spus Bob Dylan unei dansatoare și cum a răspuns artistul după 32 de ani

Ce i-a spus Bob Dylan unei dansatoare și cum a răspuns artistul după 32 de ani

Trump revoluționează lumea cripto. Bitcoin explodează spre 100.000 de dolari

Trump revoluționează lumea cripto. Bitcoin explodează spre 100.000 de dolari



Cele mai noi articole
pixel