Medvedev, câinele de pază al lui Putin: Ucraineni, închideți bine ușa noaptea. Ultimul derapaj: Suedia și Finlanda, adversare dacă intră în NATO. Diaconescu: Moscova este mai preocupată de asta
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Fostul președinte rus din perioada 2008-2012 continuă cu amenințările.

Văzut odinioară ca un posibil succesor progresist al lui Putin, Dmitri Medvedev uimește în fiecare zi cu discursul său agresiv la adresa Occidentului.

Fostul președinte rus a explodat miercuri, după ce aliatul regimului de la Kremlin, parlamentarul și miliardarul ucrainean Viktor Medveciuc, a fost arestat cu o zi înainte, iar președintele Zelenski îi propusese lui Putin și apropiaților săi un schimb de prizonieri între Medveciuk și soldații ucraineni.

Foto: Vladimir Putin și Viktor Medvedciuk

Medveciuk a fost prezentat în fața întregii lumi purtând cătușe și fiind îmbrăcat în uniformă militară, capturat de serviciile de informații ucrainene în timp ce încerca să fugă din țară.

”Acei ciudați care se numesc autoritățile ucrainene spun că vor să ia mărturia lui Viktor Medvedciuk, „rapid și corect”, să-l condamne și apoi să-l schimbe cu prizonieri”, a declarat Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Acești oameni ar trebui să aibă grijă și să încuie bine ușile noaptea pentru a se asigura că nu devin ei înșiși oamenii care vor fi schimbați”, a mai spus Medvedev.

Dmitry Peskov a declarată că Medveciuk nu a avut nicio relație ” de culise cu Rusia”, care a mai adăugat că Rusia va ”urmări soarta lui Viktor Medvedchuk”.

Finlanda și Suedia în NATO? - Rusia va "lua măsuri”

După ce perspectiva aderării Finlandei și Suediei în NATO este tot mai aproape de realitate, fostul lider rus Dmitri Medvedev a declarat că vor exista consecințe în cazul în care cele două state vor adera la Alianța Nord-Atlantică.

Medvedev a declarat că ar trebui să se pună capăt discuțiilor despre o regiune baltică fără arme nucleare, adăugând că "echilibrul trebuie restabilit".

El a mai spus că Rusia "va avea mai mulți opozanți înregistrați oficial" și că va "lua măsuri" în regiune.

Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu a anticipat încă din februarie reacția Federației Ruse la perspectiva intrării în NATO a celor două state nordice, dar în special a Suediei, care ar fi un câștig major pentru Alianță, datorită înzestrării militare la cel mai înalt nivel de care dispun scandinavii, dar și prin perspectiva poziționării strategice.

Este o problemă care trebuie, aproape istoric, privită pentru a fi soluționată. Finlanda și Suedia sunt acum la ușa NATO. Dacă e să fac o estimare din ce mai știu din alte vremuri, Moscova e mai preocupată să nu intre Suedia în NATO, decât de Ucraina, pentru că în legătură cu Ucraina sunt o serie de reticiențe de tot felul”, spunea Cristian Diaconescu în februarie, cu doar câteva zile înainte de începerea invaziei ruse din Ucraina.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Sursa foto: Agerpres

Mihai Trăistariu intervine în scandalul Eurovision: “Această competiție reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024”

Sursa: Freepik

Tariful bancurilor, pe spatele scaunului! Un șofer cu umor /foto în articol

Sursa: captură Instagram

Fiul Nadiei Comăneci a absolvit. Cine este fata care îl face fericit pe băiatul femeii de 10 /foto în articol

Sursa: captură Youtube HappyFishTV

Poate redeveni România relevantă la Eurovision? Mihai Trăistariu: "Delia, Andra sau Loredana ar face furori"

Sursa: captură Youtube La Măruță

Saveta Bogdan, reacție furibundă după câștigarea Eurovision 2024 de către Nemo

Sursa: Europolisfest

Poate reveni Sulina la gloria de odinioară? Parastasul Piraților Nepomeniți, un festival dedicat oamenilor care iubesc Delta Dunării


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel