Medvedev: Să nu uităm că și UE are centrale nucleare. Și acolo sunt posibile accidente
Autor: , Ciprian Dumitrache | Dată: 12 aug 2022, 15:12
Fostul președinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a vizitat vineri regiunea separatistă Luhansk. 

Actualmente, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a spus că sunt posibile „accidente” și la centralele nucleare din Uniunea Europeană.

Șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse a acuzat armata ucraineană că bombardează centrala nucleară. Potrivit acestuia, „rachetele și proiectilele se apropie tot mai mult de reactorul centralei nucleare Zaporijjia și de depozitele cu izotopi radioactivi”.

„Se spune că este Rusia (autoarea atacurilor n.r.). Este o minciună evidentă, 100% chiar și pentru publicul rusofob prost. Nici ONU nu crede.

Ce poți spune... Nu trebuie uitat că Uniunea Europeană are și ea centrale nucleare. Și acolo sunt posibile și accidente.”

Medvedev a mai declarat că nu i-a fost teamă să meargă în autoproclamata republică separatistă populară Luhansk, unde a efectuat joi, 11 august, o vizită. Ei să se teamă de noi!, a adăugat politicianul, pe canalul său de Telegram.

El consideră că pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, îl aşteaptă în cele din urmă "tribunalul sau revenirea la spectacolele de comedie, în roluri secundare.

Pe 5 august, Energoatom a raportat că ocupanții ruși au bombardat teritoriul CNE Zaporijjia de două ori pe zi. Mai întâi, au fost înregistrate 3 zboruri în apropierea amplasamentului industrial - inamicul a  lovit o linie de comunicație de înaltă tensiune.

Ulterior, rușii au lovit ZNPP cu o rachetă antiaeriană, lovind un proiectil  în apropierea uneia dintre unitățile de putere unde se află reactorul nuclear.

În seara zilei de 6 august, ocupanții ruși au  tras cu rachete spre Energodar  și au lovit situl ZNPP chiar lângă depozitul uscat al stației de combustibil nuclear uzat.

La ședința Consiliului de Securitate al ONU din 11 august, SUA  au indicat că pentru siguranța ZNPP este necesară retragerea trupelor ruse de acolo, crearea unei zone demilitarizate acolo și asigurarea accesului experților AIEA.

În mod previzibil, reprezentantul Permanent al Rusiei la ONU, Vasyl Nebenzia, nu a susținut propunerea de a crea o zonă demilitarizată în jurul centralei nucleare de la Zaporijjia.

Articole similare

Top citite
Nora Dincă

Jurnalista Nora Dincă, mărturisire după moartea actorului Doru Ana: M-am gândit mult dacă să fac această confesiune publică. Această descoperire a fost pentru mine un cutremur de mare magnitudine

Mircea Badea

Maia Morgenstern, acuzată de tăcere totală de Mircea Badea

Dr. Mihail Pautov: Cum poți scăpa de 7 - 8 kilograme într-o lună

Răspuns după derapajul lui Cezar Ionașcu privind declarațiile despre Delia care nu vrea să aibă copii

Dana Sota

Secretul de frumusețe al Danei Sota. Împlinește 60 de ani, dar arată de maximum 30! Oricine poate face acasă acest truc / video

Mircea Badea

Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun


Cele mai noi articole

Top căutări pe Google în 2022

Vezi în articol topul căutărilor românilor pe Google în 2022.