Melania Trump lipsește de la evenimentele-cheie ale campaniei soțului său pentru alegerile prezidențiale din 2024
Autor: Mihai Preda
Data publicării:
După ce Melania Trump a lipsit de la evenimentele importante din campania prezidențială a soțului său la începutul acestui an – de la lansarea campaniei în Iowa până la petrecerea de victorie din Super Tuesday – reporterii au întrebat-o pe fosta primă doamnă dacă intenționează să se alăture campaniei. Răspunsul ei a fost: „Rămâneți pe recepție.”

Însă, de când a făcut acea declarație în martie, după ce ea și Donald Trump au votat în primarele din Florida, Melania Trump a evitat în mare parte aparițiile publice. Excepțiile au fost câteva strângeri de fonduri în aprilie și absolvirea liceului de către fiul lor, scrie Associated Press.

Fosta primă doamnă a fost vizibil absentă în timpul procesului de peste o lună privind banii de tăcere al soțului său din New York. Nu a fost prezentă luna trecută la verdictul de vinovăție sau a doua zi la discursul lui Trump de la Trump Tower. De asemenea, nu a apărut pe 14 iunie la petrecerea de aniversare de 78 de ani organizată pentru Trump de către clubul său de fani, sau la vreunul dintre mitingurile de campanie pe care le-a susținut în ultimele luni.

Absenta sa în timpul procesului și în alte momente importante este neobișnuită, a spus Katherine Jellison, profesor de istorie la Universitatea din Ohio, care studiază primele doamne. Dar Jellison a spus că poate nu ar trebui să fie o surpriză, deoarece Melania Trump pare reticentă în a urma rolul tradițional public al soției unui politician. Ca primă doamnă, a menținut, de asemenea, un profil redus și nu a fost o prezență regulată în campania prezidențială pierdută a soțului său din 2020.

„Dar tot ce fac Trumpii pare să fie împotriva manualului standard de comportament al candidaților și soților acestora,” a spus Jellison.

Comportamentul Melaniei Trump diferă de modul în care alți politicieni s-au bazat pe soții lor. Uneori, politicienii bărbați se bazează pe soțiile lor pentru a încerca să ajungă la electoratul feminin. Candidații pot fi însoțiți de soțiile lor pentru a oferi alegătorilor o idee mai clară despre cum este candidatul în afara arenei politice.

În timpul primarelor GOP din acest an, de exemplu, soția guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, Casey DeSantis, a călătorit cu el, a acordat interviuri și a format o coaliție numită Mamas for DeSantis înainte ca acesta să-și suspende candidatura pentru nominalizare. Soția lui Vivek Ramaswamy, Dr. Apoorva Ramaswamy, a fost de asemenea pe traseul campaniei, apărând adesea împreună cu cei doi copii mici pentru a vorbi despre importanța familiei.

Associated Press a contactat 15 persoane care au participat la strângeri de fonduri majore sau care au fost recent la proprietatea Trump de la Mar-a-Lago. Niciuna nu a spus că a întâlnit-o pe Melania Trump pe proprietatea din Florida.

Biroul ei nu a răspuns la mai multe cereri de comentarii. Singura sa declarație publică recentă a venit la două zile după ce Partidul Republican din Florida a anunțat cu mare tam-tam că fiul Barron Trump, în vârstă de 18 ani, a fost ales ca delegat de stat pentru Convenția Națională Republicană, iar biroul său a spus că nu poate participa, invocând angajamente anterioare.

Reporterii de la tribunalul din New York, în timpul procesului pentru infracțiuni al lui Trump, l-au întrebat în repetate rânduri: „Unde este Melania?” dar el nu a răspuns niciodată. Aliații lui Trump au invocat calendarul școlar al fiului lor ca principal motiv pentru absența ei, fără a nega că a fost o perioadă delicată pentru familie.

Avocatul lui Trump, Todd Blanche, a fost întrebat dacă s-a discutat despre posibilitatea ca ea să-l însoțească în instanță.

„Nu a fost o discuție pe care am vrut să o am,” a răspuns Blanche, vorbind cu avocatul de proces din Miami, David Oscar Markus, pentru podcastul său „For The Defense”. „A fost un caz dificil din cauza naturii acuzațiilor, a dovezilor prezentate, a istoricului, cât de mult timp a trecut.”

O parte din mărturie a prezentat modul în care Trump ar fi avut relații sexuale cu actrița porno Stormy Daniels în iulie 2006, la aproximativ patru luni după ce Melania Trump a născut pe Barron; Trump a negat afirmația lui Daniels. Fostul avocat și reparator al lui Trump, Michael Cohen, a mărturisit că Trump nu părea să îi pese de modul în care povestea unei întâlniri pe care încerca să o ascundă ar afecta căsnicia sa, cât îi păsa de faptul că ar putea dăuna aspirațiilor sale prezidențiale din 2016.

Dar Hope Hicks, șefa de comunicații a campaniei din 2016 a lui Trump, a mărturisit că Trump era îngrijorat în 2016 de modul în care o poveste legată de modelul Playboy Karen MacDougal ar fi văzută de soția sa și a vrut să se asigure că ziarele nu sunt livrate la reședința lor.

Melania Trump nu a postat nimic pe conturile sale de social media după ce soțul său a fost condamnat pentru 34 de infracțiuni. Spre deosebire de acest lucru, fiii mai mari ai lui Trump au condamnat rapid verdictul. Fiica Ivanka Trump a postat pe Instagram o fotografie cu ea când era copil mic alături de un Trump mai tânăr și mesajul „Te iubesc, tată”. Tiffany Trump, fiica sa mai mică, l-a însoțit luna trecută la tribunal pentru argumentele de închidere ale procesului.

„Cred că îi este foarte greu,” a spus Trump despre soția sa, într-un interviu pentru Fox News după verdict. „Adică, e bine. Dar, știi, trebuie să citească toate aceste prostii.”

În ciuda absenței sale de pe traseul campaniei, Trump o menționează adesea și împărtășește conversații între cei doi, arătându-le susținătorilor că ea este încă implicată în culise oferind feedback fostului președinte.

Larry Snowden, președintele grupului de fani „Club 47”, a spus că a văzut-o ultima dată pe fosta primă doamnă la un gala în februarie organizată de „Trumpettes”, un grup de susținători femei. El a spus că nu a avut niciodată o interacțiune unu-la-unu cu ea, dar că atunci când a văzut-o acolo, era „atât de fermecătoare”.

„Era atât de fericită și zâmbea, fiind amabilă cu oricine dorea să vină să-i strângă mâna sau orice altceva,” a spus Snowden.

Snowden a spus că se așteaptă ca Melania Trump să apară în campanie și să țină discursuri importante, dar crede, de asemenea, că fostul președinte va „continua să fie foarte protector cu ea”.

Articole similare

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

Lionel Richie anunță turneul 2025 Say Hello To The Hits

Lionel Richie revine în Marea Britanie în 2025, ca parte...


Top citite
Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra/Freepik

Astronomii au identificat originea meteoriţilor care au lovit Terra

Foto: Instagram Andreea Antonescu

Săndel Bălan a rupt tăcerea despre absența Andreei Antonescu, din spectacolul Andreei Bălan: S-au certat, s-a tăiat filmul

Bruce Springsteen

Noul documentar despre Bruce Springsteen are premiera la Londra

Captura Instagram

Membrii trupei One Direction, ''complet devastaţi'' de moartea lui Liam Payne

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine/ Facebook

Britney Spears șochează din nou: Cea mai genială decizie din viața mea a fost să mă căsătoresc cu mine

Jennifer Lawrence, sursa instagram

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil



Cele mai noi articole

Actriţa Jennifer Lawrence, însărcinată cu al doilea copil

 Actriţa americană Jennifer Lawrence este însărcinată cu...

pixel