Mesajele de Sărbători ale lui Putin: Rusia şi China dezvoltă împreună arme de înaltă tehnologie
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Rusia şi China cooperează în domeniul securităţii dezvoltând în comun arme de înaltă tehnologie a declarat Putin ca răspuns la o întrebare în timpul conferinţei sale anuale de presă.

"Cooperăm (cu RPC) în materie de securitate. Armata chineză este echipată în mod semnificativ cu cele mai avansate sisteme de armament. Dezvoltăm chiar şi anumite arme de înaltă tehnologie împreună", a declarat liderul rus, citat de TASS

Putin a mai precizat că Rusia şi China dezvoltă, de asemenea, cooperarea între forţele lor armate, precum şi în domeniul spaţial şi al aviaţiei. "Acest lucru include exerciţii comune, participarea la jocuri militare internaţionale comune şi patrule comune pe mare şi în aer", a adăugat el

Rusia şi China creează "un parteneriat absolut cuprinzător de natură strategică, fără precedent în istorie până acum, cel puţin între Rusia şi China, a declarat liderul rus, estimând că această relaţie strategică dintre Rusia şi China este un factor serios de stabilizare pe arena internaţională.

Despre otrăvirea lui Navalnîi

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a cerut joi să se întoarcă pagina în cazul otrăvirii liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi, din lipsă de probe, relatează EFE.

Am trimis mai multe solicitări din partea Procuraturii ruse pentru a obţine materiale care să confirme otrăvirea. Nu există nici măcar un singur material despre acest Noviciok sau orice altceva", a spus Putin.

El a adăugat că Rusia a propus, de asemenea, să trimită specialişti pentru a ajuta la investigarea acestui caz, care a determinat impunerea de sancţiuni occidentale.

'Eu însumi le-am sugerat preşedintelui Franţei (Emmanuel Macron) şi cancelarului Germaniei (Angela Merkel) să îi lase pe experţii noştri să meargă acolo pentru a lua probe, a declarat Putin. El a subliniat că Moscova ar avea astfel temei legal pentru a deschide un dosar penal pe baza "presupusei" otrăviri. Dar nu am obţinut nimic, a repetat liderul rus.

Prin urmare, a venit timpul să "nu mai vorbim despre asta" şi să "întoarcem pagina" în această chestiune, a conchis preşedintele Rusiei.

Navalnîi este încarcerat în Rusia în cadrul unui dosar penal pentru fraudă. Liderul opoziţiei a fost reţinut imediat după ce s-a întors din Germania în ianuarie, după mai multe luni de tratament, după ce a supravieţuit unei otrăviri în timpul unei călătorii în Siberia în august 2021.

În timpul conferinţei de presă anuale de sfârşit de an, Putin a fost întrebat şi despre asasinarea liderului opoziţiei Boris Nemţov (2015) şi a jurnalistei Anna Politkovskaia (2006).

Am făcut totul pentru a clarifica acele asasinate. /.../ Mai multe persoane au fost încarcerate pentru aceste crime, a răspuns Putin, care a recunoscut că există opinii potrivit cărora persoanele care execută pedepse pentru uciderea lui Nemţov şi a lui Politkovskaia nu sunt de fapt "autorii" acestor crime.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Youtube

Ce este moartea? Dumitru Constantin Dulcan: Este o trecere într-o altă dimensiune/Am pentru asta N argumente

Captura Youtube

Pepe, atac subtil în noua lui melodie pentru fosta soție: Un cuib și o familie nu poți să faci cu o pasăre de noapte

Fotografie de la Vera Arsic/Pexels

Trei semne brutale care arată că relația ta se apropie de sfârșit

Fotografie de la Victoria Emerson/Pexels

Norocul se îmbunătățește în săptămâna 6 - 12 mai pentru aceste 5 semne zodiacale chinezești

Sursa Foto: FreePik

Moscova ameninţă Londra cu represalii militare dacă Ucraina foloseşte armamentul britanic împotriva teritoriului rus

Captura Youtube

Prietenia dintre Maria Cârneci și Ion Dolănescu: Împărțeam orezul cu lapte


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel