Mihaela Bilic, mesaj clar: Asta e cea mai simplă dietă. Hrănește, încălzește, hidratează și slăbește în același timp!
Autor: Florin Ravdan
Data publicării:
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a spus care este cea mai simplă dietă la început de 2023. Aceasta a arătat, de asemenea, şi ce ar trebui să conţină o farfurie de dietă. 

"Cea mai simplă și rapidă cură de slăbire după sărbători este cea cu ciorbă/supă. Mâncați de două ori pe zi câte un castron mare de supă caldă, indiferent că este dulce sau acră, cu multe legume, dar și cu carne, cartofi, orez sau paste făinoase. Fie că e ciorbă de perișoare, de fasole cu afumătură sau supă cremă de morcov, ciorba este alimentul ideal pentru slăbit: ține de foame câteva ore bune și are doar jumătate din numărul de calorii al unui fel principal. Hrănește, încălzește, hidratează și slăbește în același timp!", a declarat Mihaela Bilic pentru Fanatik

Cât de mare trebuie să fie porţia de mâncare 

"Există o mulțime de lucruri bune și obiceiuri noi pe care le putem adopta. Primul la care mă gândesc este eliminarea ronțăielilor dintre mese. Faceți curățenie în programul alimentar și limitați-vă la 3 mese principale, fără nimic de ciugulit dulce sau sărat: nici migdale, nici covrigei, nici biscuiți.

Un alt obiectiv ar putea fi limitarea consumului de zahăr. Nu consumați niciun lichid care are calorii: nici sucuri fresh sau naturale, nici băuturi carbogazoase, nici bere sau alcool. Consumați fructele ca atare, mestecate, pe post de desert sănătos. Cât despre prăjituri, o dată sau de două ori pe săptămână, ca premiu sau recompensă.

Nu în ultimul rând, ajustați dimensiunea porției și încercați ca farfuria de mâncare să nu depășească dimensiunea palmelor voastre!", a mai arătat medicul. 

"Toată lumea slăbește cu proteine și multe legume. Indiferent că se numește salată, ciorbă sau tocăniță, mâncarea trebuie să conțină 80% legume și 20% carne, pește, ouă sau brânză. Învățați să umpleți farfuria cu legume, deoarece au apă, fibre, vitamine, minerale și puține calorii. Proteinele și grăsimile sunt „condimentele” care țin de foame și dau gust. Cu toții ne îngrășăm din paste, pizza și pâine, combinate cu grăsime. Însă vestea bună este că toți slăbim cu grătar și salată!", a concluzionat Mihaela Bilic. 

Articole similare

Top citite
Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Astăzi este ziua lui Lady Gaga! Artista a împlinit 38 de ani

Teo Trandafir, captură video Youtube EGO

Teo Trandafir, veste tristă. Proiectul la care a renunțat complet: „Nu voi mai avea timp”

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

Sursa: Facebook / Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă distincţie la gala premiilor Ivor Novello

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Cum să ai un ten luminos și o piele fină. Trucurile banale


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

50 Cent confirmă lansarea unui documentar despre Diddy

50 Cent a confirmat că va lansa un documentar în care va...

pixel