Mihaela Bilic, mesaj clar: Asta e cea mai simplă dietă. Hrănește, încălzește, hidratează și slăbește în același timp!
Autor: , Florin Ravdan | Dată: 26 ian 2023, 18:11
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a spus care este cea mai simplă dietă la început de 2023. Aceasta a arătat, de asemenea, şi ce ar trebui să conţină o farfurie de dietă. 

"Cea mai simplă și rapidă cură de slăbire după sărbători este cea cu ciorbă/supă. Mâncați de două ori pe zi câte un castron mare de supă caldă, indiferent că este dulce sau acră, cu multe legume, dar și cu carne, cartofi, orez sau paste făinoase. Fie că e ciorbă de perișoare, de fasole cu afumătură sau supă cremă de morcov, ciorba este alimentul ideal pentru slăbit: ține de foame câteva ore bune și are doar jumătate din numărul de calorii al unui fel principal. Hrănește, încălzește, hidratează și slăbește în același timp!", a declarat Mihaela Bilic pentru Fanatik

Cât de mare trebuie să fie porţia de mâncare 

"Există o mulțime de lucruri bune și obiceiuri noi pe care le putem adopta. Primul la care mă gândesc este eliminarea ronțăielilor dintre mese. Faceți curățenie în programul alimentar și limitați-vă la 3 mese principale, fără nimic de ciugulit dulce sau sărat: nici migdale, nici covrigei, nici biscuiți.

Un alt obiectiv ar putea fi limitarea consumului de zahăr. Nu consumați niciun lichid care are calorii: nici sucuri fresh sau naturale, nici băuturi carbogazoase, nici bere sau alcool. Consumați fructele ca atare, mestecate, pe post de desert sănătos. Cât despre prăjituri, o dată sau de două ori pe săptămână, ca premiu sau recompensă.

Nu în ultimul rând, ajustați dimensiunea porției și încercați ca farfuria de mâncare să nu depășească dimensiunea palmelor voastre!", a mai arătat medicul. 

"Toată lumea slăbește cu proteine și multe legume. Indiferent că se numește salată, ciorbă sau tocăniță, mâncarea trebuie să conțină 80% legume și 20% carne, pește, ouă sau brânză. Învățați să umpleți farfuria cu legume, deoarece au apă, fibre, vitamine, minerale și puține calorii. Proteinele și grăsimile sunt „condimentele” care țin de foame și dau gust. Cu toții ne îngrășăm din paste, pizza și pâine, combinate cu grăsime. Însă vestea bună este că toți slăbim cu grătar și salată!", a concluzionat Mihaela Bilic. 

Articole similare

APIA, anunț de ultimă oră pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură...


Top citite
Bătăie MARE pentru supermodelul Kendall Jenner. Bad Bunny și Devin Booker au început războiul / Facebook

Bătăie MARE pentru supermodelul Kendall Jenner. Bad Bunny și Devin Booker au început războiul

Cum a cunoscut-o Cristian Boureanu pe Monica Tatoiu: A apărut una blondă pe coridor și începuse să țipe / I-am zis câteva cuvinte urâte

Cum a cunoscut-o Cristian Boureanu pe Monica Tatoiu: A apărut una blondă pe coridor și începuse să țipe / I-am zis câteva cuvinte urâte

crema - FOTO: Freepik

Cum să îți prepari propria cremă anti-îmbătrânire. De ce ai nevoie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Ajută extraordinar de mult

Oamenii și-au dat seama de ce Coca-Cola de la McDonald's are un gust atât de diferit / Photo by Luis Rosero

Oamenii și-au dat seama de ce Coca-Cola de la McDonald's are un gust atât de diferit

A murit actorul Paul Grant, cunoscut pentru rolurile din Harry Potter și Star Wars

A murit actorul Paul Grant, cunoscut pentru rolurile din Harry Potter și Star Wars


Cele mai noi articole

Pink, despre regina muzicii Pop: Madonna nu mă place

Vorbind cu Howard Stern, cântăreața a dezvăluit cât de...