Mircea Badea: Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu, dar trebuie să o spun
Autor: , Anca Murgoci | Dată: 12 oct 2022, 21:13
Mircea Badea a reacționat după declarațiile lui Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

„Războiul va mai continua, (...) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (...) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (...) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică", a declarat Dîncu, la Prima TV.

Potrivit acestuia, Rusia are resurse să prelungească războiul. „Ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict îngheţat, negocierea tot ar face mai mult bine decât ceea ce se întâmplă acum, distrugerea de vieţi omeneşti, de bunuri", a explicat Dîncu.

Grupul USR din Camera Deputaţilor solicită ca ministrul Apărării, Vasile Dîncu, să participe la "Ora Guvernului", pentru a explica declaraţiile privind negocierea păcii în Ucraina prin care aduce "prejudicii" parteneriatelor României cu UE şi NATO.

Reacția lui Mircea Badea:

„Nu pot fi bănuit că aș fi un fan al lui Vasile Dîncu. Nu am niciun fel de parti-pris cu Vasile Dîncu. Dar eu nu am înțeles de ce atâta iritare față de ce a spus. Dîncu a zis și el ceva pacifist și pozitiv la o întrebare la un interviu. A zis să fie pace practic, să se negocieze. Ce a comis așa teribil? Am văzut cohorte care s-au activat, USR îl cheamă în Parlament și așa mai departe. Ce a zis Dîncu așa de îngrozitor?”, a zis Mircea Badea.  

Apoi, realizatorul TV a amintit că Vasile Dîncu chiar a fost decorat de Volodimir Zelensky în contextul sprijinului acordat Ucrainei în urma războiului pornit de Vladimir Putin.

VEZI ȘI: Gazprom, avertisment de coșmar pentru 2023-2024 privind cea mai gravă provocare cu care se va confrunta UE

Vasile Dîncu, decorat de Zelenski pentru merite personale. Este alături de mari nume, înaintea unor lideri europeni

Vasile Dîncu a fost decorat de Volodimir Zelenski pentru merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranităţii statului şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, contribuţie semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume. Astfel, ministrul român al Apărării este alături de mari nume, înaintea unor lideri europeni.

VEZI ȘI: Premierul Mark Rutte: Olanda nu este, în principiu, împotriva aderării României la Schengen

Vasile Dîncu a primit „Ordinul Prinţului Iaroslav cel Înţelept, gradul III”

După ministrul român al Apărării, pe lista personalităţilor decorate se mai află câţiva comisari europeni, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, miniştri ai Apărării din mai multe state europene, directorul companiei turceşti Bayraktar, care dezvoltă drone folosite cu succes de trupele ucrainene împotriva invadatorilor, ministrul american al Apărării, Lloyd J. Austin III. De asemenea, au fost decorați și secretarul american de stat Antony Blinken, dar și Josep Borrell, înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate. Prin același decret este decorată și preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

De asemenea, în decretul 595/2022 se arată că Vasile Dîncu a fost decorat pentru „merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranităţii statului şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, contribuţie semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume”.

Decretul a fost semnat de președintele Volodimir Zelenski în luna august.

Amintim că România e unul din cei mai apropiați aliați ai Ucrainei în actuala criză generată de invazia neprovocată și brutală a forțelor ruse de pe 24 februarie 2024. România e în topul statelor care oferă asistență umanitară.

În nenumărate rânduri Kievul a recunoscut meritele României.

Articole similare

Weekend Festival. Concert la RADIO DCNews

Nu rata ”Weekend Festival Part 3” la Radio DCNews. 


Top citite
Captură foto YouTube podcast Horia Brenciu

Gina Pistol: Florin Călinescu nu m-a plăcut. De câte ori am frecat podelele si am spălat geamurile

Foto: Agerpres

Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu de Crăciun și Revelion. Nepoata lor, dezvăluire: Dacă lipseau era vai şi-amar!

Ateneul Român

De ce Ateneul Român este rotund

Foto: Instagram/NetiSandu

Neti Sandu, agresată pe stradă, în văzul lumii: „A vrut să vadă dacă se smulge peruca”

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace / Foto: Facebook

Lidia, despre tatăl ei, Vadim Tudor: A făcut 22 de stopuri cardiace

Denise Rifai, despre zvonurile legate de Dan Bittman: Este un bărbat minunat


Cele mai noi articole