Misterul dilatării pupilelor: Ce se întâmplă în ochii noștri când privim pe cineva
Autor: Echipa RadioDCNews
Data publicării:
Pupilele, acele puncte negre din mijlocul irisului, sunt responsabile de reglarea cantității de lumină care pătrunde în ochi și pot suferi modificări de dimensiune în anumite condiții.

Dilatarea pupilelor este adesea determinată de lumina redusă, fiind un mecanism prin care ochii permit o cantitate mai mare de lumină să pătrundă. Pe de altă parte, în condiții de lumină intensă, pupilele se vor contracta pentru a evita o supraexpunere la lumină. Există și alte motive pentru dilatarea pupilelor.

Ai cunoștință de faptul că pupilele pot să se dilate din cauza diverselor motive, cum ar fi medicamentele, leziunile oculare, leziunile sau bolile cerebrale, precum și atracția sexuală? Potrivit cercetărilor, mușchii irisului, responsabili de dilatarea pupilelor, sunt controlați de sistemul nervos autonom, care guvernează reacțiile involuntare.

În anumite situații, dilatarea pupilelor poate fi un răspuns involuntar la atracția și excitarea sexuală. Când sistemul nervos este stimulat, corpul eliberează diferiți hormoni care sunt legați de atracție sau atașament. Aceștia sunt declanșați de o conexiune emoțională puternică sau de un interes crescut față de o anumită persoană.

Studiile efectuate au evidențiat importanța contactului vizual în interacțiunea umană, iar modificările stărilor emoționale pot provoca dilatarea pupilelor. Un studiu realizat în 2012 a implicat aproximativ 300 de bărbați și femei care au fost expuși la videoclipuri erotice. S-a observat că pupilele s-au dilatat la ambele sexe. Aceasta sugerează că atunci când întâlnești o persoană pe care o consideri atrăgătoare, pupilele tale pot să se dilate.

Conform unei alte cercetări, bărbații consideră femeile cu pupile dilatate mai feminine și mai atrăgătoare, în timp ce femeile cu pupile mai mici au fost asociate cu o atitudine mai rigidă și rece. Acest fenomen poate fi atribuit faptului că, în mod inconștient, asociem pupilele dilatate cu atracție și interes. Bărbații aveau o predispoziție mai mare de a considera atractive femeile ale căror ochi sugerau că acestea resimțeau și ele atracție față de ei.

Hipotalamusul, o parte a creierului, are un rol important în influențarea dragostei. Aceasta produce și eliberează dopamină atunci când experimentăm plăcere sau când petrecem timp cu persoana iubită. De asemenea, hormonii dopamină și norepinefrină sunt eliberați atunci când suntem atrași de cineva, contribuind la emoție și chiar la starea de euforie asociată iubirii.

Articole similare

Adele a recunoscut: Nu știu când voi cânta din nou

Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...


Top citite
Paris Hilton se mândrește că nu a avut niciun procedeu estetic: Sunt cu adevărat mândră că sunt complet naturală

Paris Hilton se mândrește că nu a avut niciun procedeu estetic: Sunt cu adevărat mândră că sunt complet naturală

Imagine de Orna de la Pixabay

Inteligența artificială i-a spus unui student să moară! Ce s-a întâmplat cu adevărat

Captura Youtube

Dezvăluiri emoționante despre Whitney Houston: Generozitatea incredibilă și lupta cu faima

Sursa: Diddy, Facebook

Sean 'Diddy' Combs propune arest la domiciliu în apartamentul său din New York

Captura Facebook

Linkin Park lansează al patrulea LP de top „From Zero to Number 1!"

Taxa de 9 dolari pentru a reduce aglomeraţia din Manhattan, aprobată de autorităţile americane

Taxa de 9 dolari pentru a reduce aglomeraţia din Manhattan, aprobată de autorităţile americane



Cele mai noi articole

Adele a recunoscut: Nu știu când voi cânta din nou

Adele a dezvăluit că nu are planuri să mai susțină...

pixel