Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
O echipă de arheologi de la Universitatea din Manchester vor excava Piatra lui Arthur, un mormânt legat de legendarul Rege Arthur. Arthur’s Stone este un mormânt de piatră cu camere, situat pe un deal cu vedere atât la Golden Valley, cât și la Wye Valley în Herefordshire, Anglia.
Doar pietrele mai mari ale camerei interioare au rămas până astăzi, așezate într-o movilă a cărei dimensiune și formă inițială rămâne un mister. Camera este formată din nouă pietre verticale, cu o piatră enormă, a cărei greutate estimată este de 25 de tone.
Situl mormântului datează din 3.700 î.Hr. sau 2.700 î.Hr. în perioada neolitică și a fost legat de persoana regeleui Arthur încă din secolul al XIII-lea d.Hr, scrie Heritage Daily. Legendele susțin că Arthur a învins un uriaș la fața locului, care a lăsat o urmă pe Piatra Quoit în timp ce a căzut. Alte legende sugerează că mormântul este un semn pentru una dintre marile bătălii ale lui Arthur sau că urmele au fost lăsate de Arthur însuși când a îngenuncheat acolo să se roage.
Mai recent, se crede că autorul, CS Lewis, a folosit în scrierile sale piatra pe care leul Aslan este sacrificat în The Lion, The Witch și The Wardrobe on Arthur's Stone.
Ca parte a unui proiect comun între English Heritage și Universitatea din Manchester, arheologii îndepărtează vegetația pentru prima dată pentru a expune stratigrafia subliniară și pentru a înregistra orice rămășițe arheologice.
Săpăturile anterioare efectuate la sud de monument de către Universitatea din Manchester și Universitatea din Cardiff au dezvăluit că monumentul s-a extins inițial în câmp spre sud-vest și ar fi putut lua forma unei movile joase de gazon cu capete rotunjite.
Se speră că ultimele săpături vor scoate la iveală rămășițe arheologice găsite în monumente similare din aceeași regiune, cum ar fi resturi de schelete incomplete, fulgi de silex, vârfuri de săgeți și ceramică. Acest lucru va oferi noi perspective asupra constructorilor de morminte și va permite echipei să înțeleagă în continuare dimensiunea și forma originală a Pietrei lui Arthur.
”Piatra lui Arthur este unul dintre cele mai importante monumente ale Epocii de Piatră din țară, iar această săpătură oferă o șansă foarte rară și incitantă pentru membrii publicului să vină și să vadă arheologia în acțiune”, a spus Ginny Slade, Manager Voluntar la English Heritage.
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...