Moscova, înnebunită de HIMARS: Nicio țară nu va mai cumpăra sisteme rusești S-300 și S-400. Rușii trimit forțe speciale pentru neutralizarea rachetelor
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Rusia vrea cu orice preț să elimine HIMARS.

Armele americane, în special sistemul extrem de mobil  de rachete de artilerie HIMARS , au distrus mitul invincibilității sistemelor antirachete rusești.

Astfel, prin loviturile exacte, rachetele pulverizează pozițiile Moscovei, dar și încrederea cumpărătorilor de sisteme defensive rusești S-300 și S-400.

Acest lucru a fost declarat de șeful Centrului Ucrainean pentru Securitate și Cooperare, expertul militar Serhiy Kuzan, într-un interviu pentru NV .

Potrivit acestuia, nimeni din lume nu va cumpăra sisteme antirachetă rusești, deoarece nici S-300, nici S-400 nu sunt capabile să intercepteze HIMARS.

Panica s-a instalat

„Armele americane au dat dovadă de o înaltă clasă și au distrus toate acele laude pe care rușii le-au folosit pentru S-300, S-400 lor, susținând că sunt invincibile. Și sub acest brand au vândut (complexe de rachete – n.r.) în întreaga lume. Cred că nu altcineva din lume va cumpăra aceste sisteme antirachetă, iar cei care le-au cumpărat vor regreta foarte mult”, a spus el.

Kuzan a adăugat că Forțele Armate ucrainene, cu ajutorul armelor americane, distrug de fapt capacitățile militare ale Rusiei pe câmpul de luptă.

„S-a dovedit că HIMARS poate ajunge la complexele S-300, S-400, care au fost concepute pentru a doborî o rachetă americană de tipul care zboară din lansator HIMARS. Astăzi, panica a început cu adevărat în Rusia. Și există păreri chiar absurde. Vorbesc de faptul că "trebuie urgent să dezvoltăm unele contramăsuri la aceste rachete". Este evident că astfel de evoluții au loc de ani de zile", a spus expertul, care explică că Rusia nu poate veni cu o soluție eficientă pe câmpul de luptă de neutralizare a rachetelor HIMARS.

Rușii trimit forțe speciale 

Comandamentul forțelor de ocupație ale Federației Ruse a anunțat o „vânătoare” pentru HIMARS . De dragul distrugerii MLRS americane, Moscova trimite peste 200 de forțe speciale în Ucraina.

Informația a fost făcută publică de expertul militar Oleg Zhdanov în emisiunea proiectului de televiziune FreeDom, relatează Unian.

Există informații că aici chiar au transferat până la 200 de forțe speciale... Mai mult, forțele speciale sunt echipate exclusiv cu echipamente și arme occidentale pentru a trimite pe teritoriul nostru grupuri de sabotaj și de recunoaștere și a vâna rachetele (HIMARS n.r.) de calibru mare, cu rază lungă de acțiune”, a spus acesta.

Potrivit expertului militar, a determina unde este amplasat un sistem precum HIMARS este o operațiune foarte dificilă.

„HIMARS este una dintre cele mai recente evoluții. A fost realizată în 1994. Spre deosebire de M270 MLRS (sistemul similar britanic n.r.), care a fost dezvoltat la sfârșitul anilor 60 - începutul anilor 70, HIMARS a fost proiectat pentru o manevrabilitate ridicată. Poate să fie transportat cu un avion C-130, se încadrează în dimensiunile avionului, iar datorită unghiului de atac are cea mai mare manevrabilitate”, a explicat Jdanov.

Rusia lucrează la anexarea teritoriilor ucrainene aflate sub controlul său

Putin ”lucrează la anexarea teritoriilor ucrainene” intrate sub controlul său în ultimele luni.

Moscova folosește acelaşi 'mod de operare' ca şi pentru Crimeea în 2014, a declarat John Kirby.

'Guvernul rus dispune de planuri detaliate pentru a anexa o serie de regiuni din Ucraina, printre care Herson, Zaporojie, precum şi regiunile întregi Doneţk şi Lugansk', a declarat oficialul american, cel care coordonează comunicarea preşedintelui american Joe Biden pe probleme strategice.

Reprezentanţii 'ilegitimi' pe care Moscova i-a impus în aceste zone 'vor organiza referendumuri simulacru pentru reunificarea cu Rusia', 'poate în septembrie în cursul alegerilor regionale din Rusia', a adăugat el.

În acelaşi timp, Rusia încearcă să înfiinţeze bănci ruseşti acolo pentru a generaliza utilizarea rublei, 'forţează rezidenţii să solicite cetăţenia rusă', 'impune pe cei fideli în serviciile de securitate', în timp ce 'sabotează internetul civil', a mai spus John Kirby.

A anexa teritorii 'cu forţa este o încălcare a Cartei ONU', a denunţat el, promiţând 'noi sancţiuni împotriva Rusiei' dacă aceasta îşi va continua pregătirile. 'Moscova ar deveni şi mai mult un paria decât astăzi', a ameninţat el. De la începutul ofensivei din 24 februarie împotriva Ucrainei, armata rusă a cucerit o mare parte a două regiuni sudice, Herson şi Zaporojie. Ulterior, autorităţile acestor zone, aflate sub controlul Moscovei, spun ca vor să organizeze alipirea lor la Rusia, chiar dacă oficial Kremlinul nu a afişat public acest obiectiv. În urmă cu cinci zile, autorităţile numite de Moscova în regiunea Zaporojie au anunţat, pentru prima dată, un calendar, adăugând că doresc să organizeze un referendum la începutul toamnei privind anexarea la Rusia. AGERPRES/(AS - editor: Alic Mîrza)

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Youtube

La ce a renunțat Feli pentru muzică: O să fie golul inimii mele întotdeauna

Coachella a luat amendă de 28.000 de dolari din cauza unei artiste. Ce s-a întâmplat

Coachella a luat amendă de 28.000 de dolari din cauza unei artiste. Ce s-a întâmplat

FOTO: freepik @cofentist_tm

Interzicerea TikTok nu va rezolva problemele legate de influența străină a rețelelor de socializare

Captura Instagram

Astăzi este ziua lui Björn Ulvaeus! Artistul a împlinit 79 de ani

Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine /Freepik

Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine

Captura Facebook

David Gilmour a anunțat primul album după 9 ani


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Tradiții de respectat în Vinerea Mare a Paștelui

În Vinerea Mare, o zi importantă din săptămâna Sfintelor...

pixel