Ne mai lasă Moscova să UMPLEM depozitele de gaze? Putin: ”Trebuie să reorientăm exporturile”
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Rusia nu stă cu mâinile în sân și pare că va forța statele europene să ia o decizie mult mai repede decât anticipau occidentalii.

Putin a acuzat țările ”neprietene” că sunt la originea perturbărilor de pe piața energiei.

"Ţările europene vorbesc în mod constant despre evitarea aprovizionărilor din Rusia, iar în acest fel destabilizează pieţele şi generează majorări de preţuri", a declarat Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro, scrie mediafax.

Vladimir Putin a cerut joi să redirecționeze exporturile rusești de energie din Europa către Asia, din cauza crizei provocate de ofensiva sa din Ucraina, acuzând europenii că „destabilizează piața” prin dorința de a se descurca fără hidrocarburile rusești.

Vizita cancelarului Austriei

Putin pare să se fi convins de faptul că sancțiunile europene vor rămâne de neclintit și după ce l-a primit pe Karl Nehammer, cancelarul Austriei, o țară care depinde în foarte mare măsură de gazul rusesc .

Cancelarul a afirmat că deocamdată nu se poate renunța la gazul rusesc, dar Putin este conștient că trebuie să găsească rapid alți destinatari pentru gazele Federației Ruse.

„Austria este alături de celelalte state membre UE în privința sancțiunilor împotriva Federației Ruse, dar ele trebuie să rănească Rusia mai mult decât Uniunea Europeană”, a declarat Nehammer pentru CNN.

 

Concluziile lui Putin

 

"Noi vom porni de la principiul că, în viitor, livrările noastre spre Occident vor scădea”, a spus președintele rus în cadrul unei ședințe, datată 14 aprilie, dedicată sectorului energetic.

Prin urmare, trebuie să „reorientăm exporturile noastre către piețele din Sud și Est care sunt în creștere rapidă”, a adăugat Putin.

”Pentru a face acest lucru, în viitorul apropiat este necesar să se identifice infrastructura cheie și să se înceapă construcția acestora”, a avertizat liderul de la Kremlin.

”Încercările țărilor occidentale de a elimina furnizorii ruși și de a înlocui resursele noastre energetice cu surse alternative vor afecta inevitabil întreaga economie mondială. Consecințele unui astfel de pas pot deveni foarte dureroase, în primul rând pentru inițiatorii unei astfel de politici”, a mai spus Putin.

 

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Instagram

Selly s-a împăcat cu Adrian Elicopter de luptă. Videoclipul cu cei doi are aproape 1 milion de vizualizări (VIDEO)

Captura Youtube

Tania Popa a vorbit despre colaborarea cu Selly la filmul Buzz House: Mi-a zis să-i arăt cum o să fac, să vadă dacă o sa fac bine/În capul meu a fost: 'Tuți...

Shakira / FOTO: Facebook

Shakira dezvăluie că problemele financiare ale familiei i-au dat o dorință neobosită de a reuși

Captura Youtube

Preotul robot cu inteligență artificială „Părintele Justin” este excomunicat din biserică după doar o zi

Printul Harry

Prințul Harry așteptat la Londra, apoi în Nigeria cu Meghan

Fotografie de la Upendra Karki/Pexels

Avertizare OMS: Risc global pentru gripa aviară H5N1


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Billie Eilish anunță turul HIT ME HARD AND SOFT

Billie Eilish a dezvăluit datele turneului său "HIT ME...

Rihanna se bucură de faptul că este o „mamă de băiat"

Rihanna a dezvăluit că îi place să fie o mamă a...

Avertizare OMS: Risc global pentru gripa aviară H5N1

Marţi, un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a...

pixel