Netflix a fost dat în judecată! "Squid Game" este o copie a filmului "Luck"
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Netflix este acuzat de plagiat într-un nou proces care susține că succesul fenomenal „Squid Game” este o copie a unui film indian lansat cu peste un deceniu înainte.

Soham Shah, regizorul filmului indian „Luck” din 2009, a intentat un proces împotriva Netflix, afirmând că povestea serialului „Squid Game” se bazează pe filmul său.

În documentele obținute de TMZ, Shah afirmă că „Luck” și „Squid Game” au premise similare: ambele prezintă personaje disperate, copleșite de datorii, care sunt atrase într-o serie de jocuri periculoase, unde pierderea înseamnă moarte, iar câștigul aduce sume uriașe de bani.

Shah subliniază că, în „Luck”, participanții își dau seama doar pe parcurs că eșecul în joc înseamnă moarte, iar moartea altor concurenți crește miza pentru cei rămași în competiție. De asemenea, atât în „Luck”, cât și în „Squid Game”, spectatorii bogați pariază pe jucători și urmăresc cu entuziasm competiția mortală.

Potrivit lui Shah, el și-a scris scenariul în jurul anului 2006, iar filmul „Luck” a fost lansat în 2009 în cinematografele din India, Regatul Unit, Statele Unite și Emiratele Arabe Unite. Shah acuză scenaristul „Squid Game”, Hwang Dong-hyuk, că ar fi scris povestea serialului în același an în care „Luck” a avut premiera, ceea ce ridică suspiciuni.

Shah susține că Netflix ar fi avut acces la „Luck” datorită promovării și marketingului extins al filmului său la acea vreme, motiv pentru care crede că asemănările dintre cele două producții nu sunt întâmplătoare. În plus, Shah menționează că Netflix a profitat masiv de pe urma „Squid Game”, cu o valoare de piață estimată la peste 900 de milioane de dolari, și solicită despăgubiri și interzicerea distribuirii „Squid Game” pentru încălcarea drepturilor de autor.

Articole similare

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion Show

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion...


Top citite
Captura Facebook

Oana Zăvoranu a spus cât a sărăcit! Ce avere a pierdut

Captura Antena1

Găinușă a fost prins furând în Thailanda! Momentul difuzat la Asia Expres

Captura Youtube

Concurentul MasterChef care a clonat carduri în America. Cele 2 tipuri de înșelătorii

Captura Youtube

Joaquin Phoenix, sacrificii șocante pentru „Joker 2”. Ce dietă a ținut

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion Show/Captura Youtube

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion Show

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Jocul video 'The Sims' va fi adaptat într-un film pentru marile ecrane



Cele mai noi articole

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion Show

Cher va fi cap de afiș la Victoria's Secret Fashion...

pixel