Inteligența artificială i-a spus unui student să moară! Ce s-a întâmplat cu adevărat
Un student la o universitate...
Difuzat în întreaga lume, începând de miercuri, pe Netflix, documentarul, în opt episoade, le propune telespectatorilor o călătorie prin cele cinci extincţii în masă anterioare, recreate cu ajutorul unor efecte speciale.
Povestea, narată de actorul Morgan Freeman, ne aminteşte că viaţa a găsit întotdeauna o cale de a depăşi dezastrele pe parcursul a peste 4 miliarde de ani, de la ere glaciare dure până la căderi de meteoriţi.
De fiecare dată, speciile care au reuşit să scape de distrugere au dus o luptă acerbă, în stil "Games of Thrones", pentru a-şi asigura dominaţia în noua eră.
"Ceea ce am vrut să facem, intenţia noastră încă de la început, a fost să spunem povestea vieţii într-un serial. Să o facem o producţie pe care să vrei s-o urmăreşti fără pauze. Pentru că această poveste este atât de dramatică", a explicat realizatorul Dan Tapster.
"Cred şi sper că este un lucru pe care l-am realizat, ceea ce este probabil o premieră în istoria naturală", a adăugat el.
În "Life on Our Planet", tensiunea şi suspansul sunt date de "victoria" surprinzătoare a unei specii asupra alteia, cel puţin pentru câteva sute de mii de ani.
Influenţa studiourilor lui Spielberg, Amblin Television, a adăugat "mult mai multă emoţie" şi "patos" acestui documentar istoric, a precizat Tapster.
Seria prezintă specii-cheie, precum primul peşte cu coloană vertebrală şi prima vertebrată care a migrat din ocean pe uscat.
Cu 99% dintre speciile care au trăit cândva pe Pământ dispărute în prezent, realizatorii filmului au avut de unde alege.
"Există circa un miliard de specii, cel puţin, care nu mai sunt printre noi, iar noi a trebuit să ne limităm la 65", a explicat Tapster.
Poveştile prezentate sunt deseori cele ale unor eroi improbabili, ale unor specii supravieţuitoare curajoase, cum ar fi peştele Arandaspis, cu un aspect ciudat.
Serialul abundă în efecte speciale concepute de Industrial Light &Magic, compania fondată de George Lucas, părintele "Star Wars'", care a fost pionier, în urmă cu 30 de ani, în conceperea dinozaurilor 3D pentru "Jurassic Park", de Steven Spielberg.
"Life on Our Planet" este, însă, departe de a fi singurul documentar pe această temă de pe piaţă. "Planet Earth III", noul episod al seriei produse de BBC şi narate de documentaristul David Attenborough va fi, de asemenea, lansat săptămâna aceasta. Anterior, "Prehistoric Planet", de pe Apple TV, tot cu Attenborough pe post de narator, a făcut o incursiune în lumea dinozaurilor.
Un student la o universitate...
Papa Francisc, care a evitat în...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...
Linkin Park marchează o nouă...
Linkin Park marchează o nouă...
Avocații lui Sean 'Diddy' Combs...
Papa Francisc, care a evitat în...