Nicolae Ciucă a spus care este probabilitatea ca România să intre într-un blackout
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre posibilitatea ca România să intre în blackout.

Premierul Nicolae Ciucă, a declarat, joi seară, că probabilitatea ca România să se confrunte cu o pană de curent totală este foarte, foarte mică, însă au fost luate măsuri pentru ca, într-un astfel de scenariu, alimentarea cu energie electrică să fie reluată într-un timp scurt.

"Pentru România e foarte, foarte puţin probabil să se întâmple un astfel de moment. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, dar probabilitatea de a intra într-un blackout, adică într-o pană de curent totală, este foarte, foarte mică. Chiar şi dacă ar fi să se întâmple chestiunea aceasta, sunt măsuri discutate la nivelul întregului sistem energetic, astfel încât să putem relua alimentarea cu energie electrică în timp foarte scurt. (...) Sunt aspecte foarte bine discutate, coordonate la nivelul Guvernului cu toate instituţiile implicate în tot ce ţine de domeniul energetic şi de domeniul de situaţii de urgenţă", a spus Ciucă, la RTV, transmite Agerpres.

Premierul a explicat şi că la nivel naţional s-au luat măsuri pentru ca reţeaua existentă să fie dublată cu generatoare care să asigure funcţionarea "punctelor vitale".

Referindu-se la gazele naturale, Nicolae Ciucă a reiterat faptul că România a intrat în perioada de iarnă cu peste 3 miliarde de metri cubi în depozite şi a transmis că nu există probleme în asigurarea cantităţilor necesare. 

Riscul unui blackout. Directorul Hidroelectrica: Nu se pune problema în România. Ne putem ajuta și vecinii

Bogdan Badea, directorul Hidroelectrica, a oferit anterior mai multe informații referitoare la riscul de blackout în România. 

„Dacă discutăm de blackout, atunci este o poveste, dacă discutăm de partea comercială, atunci este cu totul altceva și ține de mecanismele de funcționare a pieței de energie și de reglementări. Din punct de vedere al blackout-ului, așa cum am spus-o și în alte situații, nu se pune problema ca în România să se întâmple o astfel de chestiune, pentru că, din punct de vedere tehnic, toți producătorii de energie, împreună cu dispecerul național și operatorii sunt pregătiți, ca în fiecare an, pentru a face față provocărilor iernii. Suntem la un nivel de stocare în lanț comparabil cu ceea ce Hidroelectrica avea în 2018, deci este o situație în parametrii cu care eram obișnuiți. 

Grupuri în revizie sunt întotdeauna, există și revizii, există și închideri de fiecare dată când au fost astfel de vârfuri chiar și importul a fost o soluție, deci nu se poate pune problema de blackout. Sunt chestiuni care se reglementează, ați văzut că în anumite situații chiar am putut ajuta și vecinii”, a spus Bogdan Badea, directorul Hidroelectrica, la Antena 3 CNN. Vezi mai mult AICI.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Captura Instagram

Adrian elicopter de luptă și Iorga s-au certat cu Selly

Captura Youtube

La ce a renunțat Feli pentru muzică: O să fie golul inimii mele întotdeauna

Eminem

Eminem anunță un nou album și declară 'The Death of Slim Shady'

Coachella a luat amendă de 28.000 de dolari din cauza unei artiste. Ce s-a întâmplat

Coachella a luat amendă de 28.000 de dolari din cauza unei artiste. Ce s-a întâmplat

Captura Facebook

Orlando Bloom i-a scris lui Katy Perry „o declarație de misiune”

FOTO: freepik @cofentist_tm

Interzicerea TikTok nu va rezolva problemele legate de influența străină a rețelelor de socializare


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Zendaya ar putea reveni în industria muzicală „într-o zi"

Zendaya a vorbit despre revenirea ei în industria...

Adrian elicopter de luptă și Iorga s-au certat cu Selly

Adrian elicopter de luptă s-a certat cu Selly la...

pixel