Donald Trump a împlinit 78 de ani. Mesajul lui Biden: „Vârsta e doar un număr
Vineri, Donald Trump a împlinit...
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a participat, marți, la videoconferința cu prefecții și cu reprezentanții Inspectoratelor Școlare Județene și al Municipiului București pe tema pregătirii începerii anului școlar. El a vorbit și despre școlile care încă au veceul în fundul curții și a transmis autorităților că problema poate fi rezolvată în următorii doi ani, doar că vor trebui să fie făcute eforturi în acest sens.
"Am înțeles că sunt o serie întreagă de probleme care au fost rezolvate și altele care sunt în curs de soluționare până pe 5 septembrie. Urmează ca în perioada următoare să aibă loc ocuparea posturilor vacante ca să asigurăm desfășurarea în bune condiții a procesului de învățământ.
Sunt o serie de alte măsuri care sunt pe agenda fiecărui inspectorat județean, a prefecturilor și a primăriilor pentru ca în final să reușim să implementăm toate programele noastre de derulare a educației în cele mai bune condiții. Din păcate, avem încă școli unde suportul administrativ nu e cel pe care ni l-am asumat, sunt încă școli care au toaleta în curte și cred că putem să ne focalizăm atenția și resursele ca în următorii doi ani să rezolvăm această problemă. Nu e nevoie decât de atenție și coordonare cu autoritățile locale. Nu cred că e un efort financiar deosebit ca această problemă să fie rezolvată”, a declarat Nicolae Ciucă, marți, la începutul ședinței de Guvern.
VEZI ȘI: Cîmpeanu propune, la gimnaziu, calificative în loc de note la Muzică, Desen, Educaţie fizică
Totodată, Lucian Bode, ministrul de Interne a cerut, într-o videoconferință cu prefecții, să evalueze corect situația din teren și să se asigure că debutul anului școlar se va face în siguranță.
"Vă cer să evaluați corect situația din teren și să vă asigurați că debutul anului școlar se va face în siguranță. Asigurarea unui an școlar în siguranță presupune efort integrat și din partea autorităților locale. Educația de calitate înseamnă viitorul României, însă ea nu poate avea loc fără condiții de siguranță. Siguranța instituțiilor de învățământ și a celor care constituie procesul de învățământ constituie una din prioritățile MAI.
Prioritatea noastră trebuie să fie evitarea și prevenirea pericolelor care pot surveni în școli. Siguranța tinerilor va depine de prezența în apropierea școlilor pe care noi o vom avea. Vă informez că vom avea în teren peste 8.800 de efective al MAI, polițiști, jandarmi, pompieri (...).
Până în prezent au fost evaluate peste 17.000 de unități de învățământ. Ne confruntăm cu o problematică gravă privind securitatea la incendiu", a declarat Lucian Bode.
Ministrul de Interne a anunțat că o treime din școlile din România necesită autorizație de incendiu. Din cele peste 25.0000 de școli, circa 17.000 nu au nevoie de un astfel de document. Din cele peste 8.000 care au însă nevoie, numai aproximativ 4.000 o dețin, scrie Realitatea.net.
Vineri, Donald Trump a împlinit...
Dwayne "The Rock" Johnson se...
Vicepreşedintele Consiliului...
Traian Băsescu a spus dacă va candida la...
Pompierii giurgiuveni...
Billy Ray Cyrus s-a declarat...
În noile sale memorii, Cher: The Memoir, Part One,...
Miley Cyrus, în vârstă de 31 de...
La doar 24 de ore după ce Dani...