Nicușor Dan a spus cât va plăti populația pentru gigacalorie: Raportul acesta nu o să fie mai mic, Guvernul o să plătească cel puţin două treimi
Autor: radiodcnews Team
Data publicării:
Primarul general al Capitalei și premierul s-au întâlnit, joi, la sediul PNL, deși întrevederea urma să aibă loc la Palatul Victoria. Nicușor Dan afirmă că nu are certificat verde „în momentul ăsta”, dar „nu asta a fost problema”. „Am ajuns acolo și mi s-a comunicat să vin aici”, a spus edilul.

"Până la 1 noiembrie 2021, pe Municipiul Bucureşti (raportul dintre preţul suportat de autorităţi şi cel suportat de populaţie - n.r.) era doi la unu. Adică două părţi plătea Primăria, o parte plătea cetăţeanul. Ce am spus eu este că raportul acesta nu o să fie mai mic. Adică, Primăria plus Guvernul o să plătească cel puţin două treimi", a explicat Nicuşor Dan, într-o declaraţie acordată presei.

El a reamintit că premierul interimar Florin Cîţu a discutat luni cu primarii oraşelor care au sisteme de termoficare centralizate despre ajutorul pe care îl poate oferi Guvernul.

"ANRE a fixat tariful abia acum, pe 1 noiembrie. Discuţia cu prim-ministrul a fost luni, la 16,30. În urma acelei discuţii, fiecare primar a trimis, prin intermediul Asociaţiei Municipiilor, solicitarea care s-a centralizat marţi după-amiază. Această solicitare este pe masa Guvernului. Răspunsul trebuie să îl dea Guvernul, dar eu cred că, din ce am vorbit cu prim-ministrul, este foarte decis să rezolve repede problema asta. (...) Prim-ministrul nu s-a pronunţat în prezenţa noastră în ce priveşte soluţia, dar ce ne-a spus că are intenţia să se implice în această problemă, pentru ca cetăţenii să nu fie afectaţi", a precizat primarul general.

Nicuşor Dan şi-a exprimat speranţa ca, în urma intervenţiei Guvernului, ANRE să revizuiască preţul de producţie de 380 de lei pe gigacalorie.

"Soluţia cea mai echitabilă este ca Guvernul să intervină astfel încât acel preţ fixat de ANRE, de producţie, care este obligatoriu pentru toate sistemele oraşelor care transportă şi distribuie mai departe, să coboare. Adică anul trecut acest preţ era cam 195 de lei. Anul acesta este 380 de lei, aşa cum a fost fixat de ANRE. Ceea ce poate să facă Guvernul, subvenţionând gazul pe care aceşti producători de energie îl primesc, să scadă preţul de producţie care este furnizat de către ANRE", a indicat el.

Cât timp mai avem la dispoziție pentru a scăpa de COVID și care ar fi ”Scenariul apocalipsei”

Referitor la întâlnirea avutp cu premierul, Nicușor Dan a spus „Ne-a chemat dl. prim-ministru, că avea o discuție aici. Nu am în momentul ăsta (certificat verde - n.r.), dar nu ăsta a fost motivul pentru care am venit aici. Am ajuns acolo și mi s-a comunicat să vin aici”, spune Nicușor Dan, după ce în spațiul public au apărut informații că întâlnirea premierului cu primarul general al Capitalei și cu primarul Sectorului 6 s-ar fi mutat de la Palatul Victoria la sediul PNL pentru că Nicușor Dan nu a fost lăsat să între în clădirea Guvernului pentru că nu deținea actul medical.

Nicușor Dan spune că se va vaccina împotriva COVID-19.

El evită să răspundă clar dacă e de acord cu introducerea obligativității certificatului verde în instituțiile publice.

„Este o decizie pe care o ia Parlamentul în urma numeroaselor discuții. Este o dezbatere care are loc în tote statele europene, o dezbatere complicată, cu aspecte constituțională”, spune primarul general al Capitalei.

Articole similare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la europarlamentare

Traian Băsescu a spus dacă va candida la...


Top citite
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei

Inundații

Emiratele Arabe Unite, o ţară afectată pentru a treia zi de o furtună cu o intensitate record

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"/ Foto: Agerpres

China denunţă ipocrizia lui Biden, care a acuzat Beijingul de "xenofobie"

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

Paris Jackson recunoaște că unii oameni ar putea avea dificultăți în a asculta noua ei muzică

Sharon și Kelly Osbourne dezvăluie dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri/Facebook

Sharon și Kelly Osbourne au dezvăluit dezavantajele întâlnirilor cu muzicieni celebri

Kanye West și Bianca Censori

Kanye West, acuzat că l-a lovit pe bărbatul care a "agresat-o fizic" pe soția Bianca Censori


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole
pixel