Trupa Coldplay anunță că va susține cel mai mare concert din istoria sa
Anunțul a fost făcut chiar de...
Concret, după ce viceprimarul a spus că rezidenţii vor avea loc de parcare rezervat, primarul Nicuşor Dan îl contrazice.
"În București există două tipuri de locuri de parcare: cele de reședință, care sunt atribuite de sectoarele Municipiului București, și cele administrate de Primăria Municipiului București, trasate special și marcate cu albastru în toate zonele Capitalei. Nu ne atingem sub nicio formă de locurile de parcare de reședință pe care cetățenii le au și pe care le-au preluat de la primăriile de sector”, a spus Bujduveanu.
"Ce aducem noi nou în această politică de parcare sunt noi beneficii pentru riveranii care nu au putut să preia un loc de parcare, pentru că s-au epuizat în proximitatea casei și venim cu un preț preferențial de 1,6 lei pe zi pentru orele 19.00-07.00, loc de parcare cu rezervare, în zona casei. Cele mai multe solicitări pe care le-am avut în București și în zona centrală sunt din partea riveranilor care nu mai au unde parca seara”, a adăugat el.
"Avem un regulament din 2019 cu privire la parcări pe care îl aplicăm din 15 august. Se referă exclusiv la locurile trasate cu linia albastră în zona centrală. Oamenii știau că trebuie să plătească și am anunțat că vor trebuie să o facă și dacă nu o fac va trebui să-i amendăm”, a spus Nicușor Dan.
El a precizat că noul regulament nu va viza parcările de reședință, care sunt gestionate de primăriile de sector, ci de cele trasate cu linii albastre în zona centrală.
"Cine nu plătește și parchează pe zona albastră va fi sancționat. Vorbim, din nou, doar de aceste locuri albastre. Politica pe care noi încercăm s-o aliniem la politica orașelor europene este că în zona centrală nu există loc rezervat, există un abonament pentru rezidenții de acolo, dar care nu au loc rezervat. Cei care parchează acolo fără abonament sunt amendați cu 200 de lei, iar dacă persistă, atunci se blochează roțile sau chiar se ridică mașina”, a spus Nicușor Dan.
"Rezidenții au posibilitatea unui abonament foarte ieftin, dar care nu le garantează locul. Plătiți numai pentru a folosi acel loc ziua, nimeni nu plătește pentru noapte. Cu abonamentul aveți voie să vă lăsați mașina în proximitatea locuinței, fără să plătiți 5 lei pe oră”, a adăugat el, conform Digi24.
În zona 0, locul de parcare va costa 75 lei pe zi, 300 lei pe săptămână sau 1050 lei pe lună. Plata este valabilă doar pentru intervalul orar 7:00 - 23:00. În zona 1, cei care vor să parcheze vor plăti 38 lei pe zi, un tarif la jumătate faţă de zona 0, 150 lei pentru o săptămână şi doar 525 lei pentru o lună întreagă.
În zona 2 a Capitalei, locurile de parcare vor costa 15 lei pe zi, 60 lei pe săptămână şi doar 210 lei pe lună.
Pentru persoanele juridice, abonamentele vor varia între 100 lei pe zi în zona 0 şi 20 lei în zona 2. Pe lună, în zona 0 persoanele juridice vor plăti 1400 lei, pe zona 1 700 lei şi pe zona 2 280 lei.
Primăria condusă de Nicuşor Dan s-a gândit, însă, că pentru cei care plătesc mai mult pot fi create şi anumite avantaje. Astfel, cei care plătesc abonamente pentru zona 0 pot parca, pe baza acelui abonament, în zonele 1 şi 2, în timp ce persoanele care plătesc abonamente pentru zona 1 pot parca şi în zona 2.
Anunțul a fost făcut chiar de...
Aproape 12 miliarde de euro...
Încoronarea regelui Charles al...
Billie Eilish a fost aleasă...
Laureatul Premiului Nobel a...
Andreea Bănică nu a mai...