Nintendo inaugurează un muzeu dedicat istoriei sale, care a evoluat de la cărţi de joc la console video
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Compania Nintendo deschide miercuri un muzeu propriu în Japonia, oferind vizitatorilor şansa de a descoperi şi, în unele cazuri, de a experimenta produse ce au marcat istoria de 130 de ani a gigantului japonez al jocurilor video, a cărui activitate a început cu cărţi de joc, informează AFP.

Acest muzeu, situat la câţiva kilometri de centrul oraşului Kyoto din vestul Japoniei, unde se află sediul central al Nintendo, este amenajat în incinta unei foste fabrici în care compania producea "hanafuda", cărţi de joc japoneze tradiţionale.

Muzeul prezintă multe dintre produsele companiei, care există din 1889 şi care a fost implicată, de asemenea, într-o varietate de domenii, de la fabricarea de hărţi occidentale la jucării şi jocuri de societate, înainte de a cunoaşte succesul la scară mondială cu jocurile sale video.

"Am vrut să arătăm evoluţia divertismentului, subliniind în acelaşi timp elementele care au fost împărtăşite şi construite de-a lungul anilor" de Nintendo, a explicat celebrul creator Shigeru Miyamoto, creatorul jocului "Super Mario", într-un videoclip publicat online la sfârşitul lunii august.

Articole mai puţin obişnuite ce au fost fabricate de Nintendo, cum ar fi un fotocopiator sau un cărucior, sunt de asemenea expuse.

Există, de asemenea, o secţiune interactivă în care vizitatorii pot folosi smartphone-ul pentru a juca jocuri cu hărţi gigantice proiectate pe podea, pentru a lovi cu bâta mingile aruncate de o maşină într-un spaţiu interior cu specific japonez din anii 1960-70 sau pentru a controla jocuri video folosind un joystick gigant care necesită coordonarea mişcărilor a două persoane.

Biletele de intrare sunt puse în vânzare prin intermediul unui sistem de loterie, intrarea pentru adulţi costând 3.300 de yeni (20 de euro). Toate biletele au fost deja vândute pentru lunile octombrie şi noiembrie.

Acest muzeu face parte dintr-o schimbare strategică lansată de Nintendo în urmă cu aproximativ zece ani pentru a creşte numărul de persoane în contact cu personajele sale, prin produse derivate şi prin deschiderea de magazine sau parcuri tematice - cum ar fi zonele "Super Nintendo World" din parcurile Universal Studios din Japonia şi Statele Unite.

Filmul "Super Mario Bros." de anul trecut a avut, de asemenea, un mare succes în cinematografe, ocupând locul al doilea în box-office-ul mondial din 2023.

Noul muzeu se înscrie la rândul său în această strategie, în sensul că Nintendo "creează un mediu în care oamenii pot interacţiona cu francizele sale", a declarat pentru AFP Kensaku Namera, analist la Nomura Securities.

În plus, "muzeul este situat într-un fost spaţiu de producţie, deci este o reutilizare eficientă a activelor companiei", a adăugat el. 

Articole similare

The Cure va concerta pentru Radio 2 și 6 Music

The Cure va susține două sesiuni live în exclusivitate...

Travis Scott câștigă premiul BET I Am Hip Hop

Travis Scott va primi premiul „I Am Hip Hop” în cadrul...


Top citite
Captura Youtube

Atenție pe Nordului în Capitală! CazStan: O grupare de 20 de femei, bine instruite, “atacă” bărbații însurați

Pixabay

Tradiții și superstiții de 1 octombrie! Astăzi este Acoperământului Maicii Domnului

Pixabay

Unde își fac nevoile concurenții de la Asia Express

Pixabay

Piesa anilor '80 cu cel mai SIMPLU refren care a spart discotecile

Captura Instagram

Alessia Năstase, fiica lui Ilie Năstase, își prezintă iubitul pe rețelele de socializare

Diddy face o nouă încercare de eliberare pe cauțiune și își extinde echipa de avocați

Diddy face o nouă încercare de eliberare pe cauțiune și își extinde echipa de avocați



Cele mai noi articole

Travis Scott câștigă premiul BET I Am Hip Hop

Travis Scott va primi premiul „I Am Hip Hop” în cadrul...

The Cure va concerta pentru Radio 2 și 6 Music

The Cure va susține două sesiuni live în exclusivitate...

pixel