Câștigătorul Eurovision îi scoate din sărite pe Dan Negru și Mihai Trăistariu
Autor: Andreea Deaconescu
Data actualizării:
Data publicării:
După ce Elveția a câștigat Eurovision 2024, Mihai Trăistariu și Dan Negru au emis unele opinii despre evoluția competiției și despre câștigătorul acesteia, Nemo, care a declarat că este non-binar. Non-binaritatea implică identificarea în afara conceptelor tradiționale de gen binar (bărbat/femeie). O persoană non-binară poate simți că identitatea ei de gen nu se încadrează în această paradigmă.

Mihai Trăistariu, cunoscut pentru prestația sa din 2006, când a adus România pe poziția a 4-a la Eurovision, a exprimat o profundă dezamăgire față de direcția pe care a luat-o concursul în ultimii ani. Într-un interviu acordat la Antena 3 CNN, Trăistariu a criticat transformarea concursului într-un "bal mascat", unde contează mai mult spectacolul decât valoarea muzicală.

„În 1956, când a pornit el, era doar un concurs de creație muzicală, conta doar cântecul și atât. Deja a devenit acest Eurovision un fel de bal mascat”, a declarat artistul.

„Eu, personal, sunt un pic deranjat. Nu total, dar sunt, pentru că eu sunt pe cântat, pe muzică, pe valoare. De exemplu, din tot concursul care a fost anul ăsta n-am reținut decât refrenul Franței. Nu se mai rețin refrene, piesele parcă nu mai contează. Contează cum îmbraci tu melodia în alea trei minute. De exemplu, Irlanda a venit cu Satana pe scenă, efectiv a venit cu draci, cu vârcolaci, și a luat locul 6. Adică a plăcut, a fost votată și de jurați şi de public”, a comentat el.

Potrivit lui Mihai Trăistariu, „trebuie să vii cu chestii controversate, interesante, inedite, șocante”. „Eu am observat deja. Dacă ești foarte bun, ești în față, sau dacă ești foarte controversat. Dacă ești șters și cuminte, n-ai nicio treabă cu Eurovisionul”, a mai spus Mihai Trăistariu.

În același timp, celebrul Dan Negru, cunoscut pentru pozițiile conservatoare din ultimii ani, s-a arătat la fel de revoltat de evoluția competiției. Dan Negru a folosit o analogie surprinzătoare pentru a ilustra schimbările percepute în Eurovision, comparându-l pe câștigător cu Nastratin Hogea care călărea invers un măgar. „Am prezentat acu’ vreo 25 de ani primele preselecții naționale de Eurovision. Ăsta de azi îmi amintește de Nastratin Hogea care călărea invers un măgar. Când progresiștii de atunci l-au întrebat de ce călărește invers măgarul, Nastratin le-a spus nu stau eu invers pe măgar, măgarul stă cu capul în direcția greșită dar îl las să creadă că avansează”, a comentat Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Articole similare

Substanțele chimice care se găsesc în unele produse lactate

Află în articol ce substanțe chimice care se găsesc în...


Top citite
Foto: Pixabay

Substanțele chimice care se găsesc în unele produse lactate

FOTO: Instagram, @britneyspears

Britney Spears își revine după accidentare și dezvăluie detalii despre o vacanță sălbatică în Mexic /video

Captura Facebook

Slash: Guns N' Roses "încearcă" să facă un nou album

Sursa: captură Youtube Leo Messi

Șervețelul istoric pe care Barcelona a semnat cu Messi se vinde la licitație pentru 762.400 de lire sterline

Îmbătrânirea populației în Europa devine o oportunitate de afaceri pentru investitori/Freepik

Îmbătrânirea populației în Europa devine o oportunitate de afaceri pentru investitori

Sursa Foto: Agerpres

Melodii surpriză din turneul Eras al lui Taylor Swift: Lista de până acum


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Slash: Guns N' Roses "încearcă" să facă un nou album

Slash a confirmat că Guns N' Roses "încearcă" să facă un...

Substanțele chimice care se găsesc în unele produse lactate

Află în articol ce substanțe chimice care se găsesc în...

pixel